Obavijesti

Sport

Komentari 12

CR7 uzor komunistima: 'Svi se morate ugledati na Portugalca'

CR7 uzor komunistima: 'Svi se morate ugledati na Portugalca'
1

Igrači u Kini puno zarađuju, ali koliko njih gori od želje da budu bolji? Za razliku od Ronalda, oni gube mjesto u prvih 11 nakon što napune 30 godina. To je zbog nedostatka profesionalizma, pišu komunistički mediji

VIDEO

Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo u zadnje vrijeme je vrlo popularan u Kini. Ne bi se začudili da se uskoro pojavi plan da i njega kao Messija dovedu za 500 milijuna eura.

>> Kinezi prelomili, ruše rekord: 500 milijuna € za čarobnjaka!

Novine komunističke partije People's Daily imale su vrlo neobičan uvodnik u kojem svim svojim igračima poručuju kako se moraju ugledati na Portugalca.

- Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu četvrti put, a svi ga uzimaju zdravo za gotovo. Težak rad koji je doveo do tog uspjeha nitko ne spominje - započeo je glasnik komunističke partije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Kinezima nedostaje profesionalizma'

Kao glavni problem People's Daily navodi neprofesionalizam kineskih igrača. Većina njih ispadne iz početnih 11 nakon što napuni 30 godina.

- Ronaldo više nije mladić koji je napredovao nakon lude solo vožnje. Obzirom koliko talenata dolazi svakodnevno, pohvalno je da je s 30 i nešto godina i dalje najbolji na svijetu. Mnogi su tvrdili da je nemoguće da će biti na vrhuncu tako dugo vremena zbog svojeg stila igre. No nakon što je osvojio četvrtu Zlatnu loptu sve to izgleda kao dobar vic.

- Zašto je Ronaldo i u 30-ima uzeo Zlatnu loptu? Jer je profesionalan. Što je profesionalnost? To podrazumijeva zdravu prehranu, način života, marljivost. Sve to zvuči prilično jednostavno, ali nije se lako naviknuti na to.

Za kraj zaključuje.

- Igrači u kineskoj ligi puno zarađuju, ali koliko njih gori od želje da budu bolji? Za razliku od Ronalda, većina kineskih igrača gubi mjesto u prvih 11 nakon što napuni 30 godina. To je zbog nedostatka profesionalizma. Kineska liga ne štedi da bi ulovila korak s najboljim ligama. U smislu profesionalnosti put je dug.

Inače, predsjednik komunističke partije Xi Jinping je veliki ljubitelj nogometa i ima planove da Kina bude nogometna velesila do 2050. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka