Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Cristiano je plakao za domom, a jeo je ostatke u McDonaldsu'

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL 7

Ako na tren zatvorim oči, prva slika koja mi se pojavi je: Cristiano koji plače. Nazvao bi mamu pa nakon razgovora plakao. Nije podnosio odvojenost od obitelji i Madeire, sjeća se Luis Lourenço

Portugal na Stadionu 'Jose Alvalade' dočekuje Luksemburg u rutinskoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. 'Alvalade' je stadion lisabonskog Sportinga, kluba u kojem je počela jedna od najvećih karijera u povijesti nogometa. Karijera Cristiana Ronalda.

Njegov se prijatelj iz suigrač iz doba Cristianovih nogometnih početaka, Luis Lourenço prisjetio 12-godišnjeg C.Ronalda.

- Ako na tren zatvorim oči prvo sjećanje na te dane, prva slika koja mi se pojavi je: Cristiano koji plače. Imao sam 14 godina, on dvije manje. Taman je došao u Lisabon, sa Madeire. Bili smo cimeri. Djeca. Nazvao bi mamu pa nakon razgovora plakao. Imao je strahovitu nostalgiju za svojim otokom, za svojim domom. Nije podnosio odvojenost od obitelji i mjesta na kojem je odrastao. Ali... Pamtim i njegovu nevjerojatnu nakon debija za Sporting - priča Luis Lourenço.

- Već je tada bio strahovito odgovoran što se obveza tiče. Potajno je išao u teretanu i stalno nagovarao domara da ju ne zaključava nego pušta otvoreno da bi se mogao uvući pa sam, dodatno trenirati.

Luis Lourenço se sjeća kako su ta vremena, pretkraj '90-ih, bila teška za danas jednog od najimućnijih sportaša svijeta.

- Nisam bio među onima koji su išli u McDonalds moliti djelatnice da im daju nepojedene hamburgere, ali istina. Cristiano je to činio. I nije bio jedini, išli su u grupama! Takvo je mnogima bilo djetinjstvo, siromašno - sjetio se Luis Lourenço.

I sam se Cristiano Ronaldo nedavno u jednom TV intervjuu osvrnuo na to doba te pozvao gospođe koje su tada radile u McDonald'su i pomogle mu kad je bio gladan da mu se jave, da im se oduži.

Foto: Instagram Foto: Instagram Foto: REUTERS, Avioradar.hr Foto: Reuters Foto: REUTERS, Instagram

Komentari (14)
  • samo cekam teoreticare zavjere da napisu kako mu je mcdonalc platio za ove ispovjesti i kako je ovo sve jedna velika reklama. decku svaka cast na svemu sto je napravio u zivotu. ja nisam u stanju provest jedan dan bez alkohola i kladionice, a on se bez tude pomoci borio i na kraju postao najveci nogometas svih vremena.

    11. 10. 2019,   15:47
  • Ova vijest je bila u svjetski medijima prije jedno mjesec dana. 👏👏

    11. 10. 2019,   16:18
  • Mnogi "promatrači" tudjih zivota vole kritizirati one koji su uspjeli nesto postici, i to u vrlo teskom i neizvjesnom poslu,kakav je sport.Bolje bi im bolo da dignu dupe pa makar proseću, umjesto sto sa zaviscu broje necije šolde

    11. 10. 2019,   16:10