Obavijesti

Sport

Komentari 67

Cristiano Ronaldo: Ovo mi je najsretniji trenutak u karijeri

Cristiano Ronaldo: Ovo mi je najsretniji trenutak u karijeri
13

Čekao sam ovo od 2004. i poraza od Grčke. Molio sam Boga da mi da još jednu šansu. Ovo nikad neću zaboraviti, rekao je Cristiano Ronaldo nakon europskog naslova s Portugalom

VIDEO

Napustio je teren u suzama, plakao je i na kraju utakmice, ali bila je to druga vrsta suza.

Cristiano Ronaldo sad ima sve. Brojnim trofejima i individualnim postignućima pridodao je naslov europskog prvaka s Portugalom nakon pobjede protiv Francuske u finalu.

- Ovo je najsretniji trenutak u mojoj karijeri. Sretan sam, ma presretan. Čekao sam ovo od 2004. i poraza od Grčke. Molio sam Boga da mi da još jednu šansu - rekao je Cristiano.

Plakao je 2004. nakon poraza u finalu, a plakao je i 2016. 

France v Portugal - EURO 2016 - Final

Ostali bez kapetana, dobili pomoćnog trenera, motivatora, navijača

Nakon Payetovog starta u 8. minuti, bilo je samo pitanje kad će izaći.

Pokušao je, šepao, trčkarao. Ali nije išlo. Iznijeli su ga na nosilima. Portugal je ostao bez kapetana, ali dobio je pomoćnog trenera, motivatora, navijača. 

Ronaldo je pokazao što znači biti vođa. Vratio se na klupu sa zavojem na nozi, skakao je, tjerao igrače, motivirao ih... Bio je vođa u svakom smislu te riječi.

Portugal v France - EURO 2016 - Final
Portugal v France - EURO 2016 - Final Portugal v France - EURO 2016 - Final

Ronaldo - vođa Portugala

- Osvojili smo ovo za njega - rekao je nakon finala Pepe.

Puno puta su ga kritizirali da gura sebe u prvi plan ispred momčadi, ali Ronaldo je na cijelom prvenstvu pokazao da se zna žrtvovati za ekipu. Nije to bio onaj Ronaldo iz Reala, onaj ponekad sebični i egoistični Ronaldo kojem se baš ne slavi kad netko drugi zabije.

Bio je to Ronaldo koji je dao sve momčadi, igrao je obranu, trošio se na polovici svoje momčadi, ispunjavao je sve zadaće taktičkog genija Fernanda Santosa, a pred kraj je postao i pomoćni trener. 

Trčao je uz aut-liniju, davao je upute igračima, a kad je vidio da pred kraj drugog produžetka jedan od njegovih suigrača ne može, došao je do njega i doslovno ga potjerao natrag u igru, da barem "smeta" na terenu.

Portugal v France - EURO 2016 - Final

Dan za pamćenje

- Oduvijek sam sanjao o naslovu s Portugal. Sad se moj san ostvario. Za mene, a vjerujem i za sve Portugalce, ovo je dan za pamćenje, trenutak koji nikad nećemo zaboraviti.

- Nažalost, nisam se naigrao u finalu, ali vjerovao sam u dečke. Znali smo da uz pravi pristup i dobru taktiku možemo pobijediti Francusku - rekao je Ronaldo, pravi vođa Portugala.

Portugal v France - EURO 2016 - Final
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna