Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cro Cop: Pojas je za sina Ivana, Filip je još mali da bi razumio

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Barem jedan trening dnevno... Upravo zato je i u 43. godini života spreman kao u najboljim danima. I dok se legende njegove generacije polako gase, Mirkov plamen i dalje gori

Godinu dana nakon što se oprostio, Mirko Cro Cop Filipović napravio je nešto što nitko nije očekivao. Nitko osim njegovih najvećih obožavatelja. Pobijedio je zamjenskog borca i prošlogodišnjeg osvajača Rizinova openweight turnira Muhammeda 'King Mo' Lawala u četvrtfinalu, ekspresno riješio gorostasa Baruta Kaita u polufinalu da bi brutalno lijevicom nokautirao opakog hrvača Amira Aliakbarija u finalu i postao novi Rizinov prvak. U 43. godini života...

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Mirko je takav. Borac, veliki radnik, slobodna borba je njegov život i kako je i sam rekao "ne može se zamisliti bez treninga". Ne zna što bi radio sam sa sobom, a da ne odradi barem jedan trening dnevno. Upravo zato je i u 43. godini života spreman kao u najboljim danima. I dok se legende njegove generacije polako gase, Mirkov plamen i dalje gori.

- Prvo, hvala na velikoj podršci za sve tri borbe koje sam imao. Ne mogu opisati koliko sam sretan i ponosan. Došao sam ovdje ozlijeđen, ali na kraju dana - pojas je ovdje. Ovo je možda najteži turnir u mojoj karijeri. Želim zahvaliti svojem timu i svim prijateljima. Deset godina poslije osvajanja Grand prixa toliko emocija i sjećanja mi prolazi kroz glavu. Što još da kažem, volim vas - na engleskom i sa suzama u očima rekao je Mirko u ringu nakon što mu je Nobuhiko Takada uručio pojas prvaka i stavio mu sat oko ruke.

Uvijek je isticao da mu je najveći životni uzor njegov prerano preminuli otac Žarko, koji je 1994. godine preminuo od posljedica bolesti. Danas je Mirko u ulozi životnog uzora. Pojas prvaka posvetio je starijem sinu Ivanu.

- Veliki pozdrav svima u Hrvatskoj. Svim ljudima iz cijelog svijeta koji su mi slali poruke. Puno pozdrava mom Ivanu kojem želim posvetiti ovaj pojas. Naravno, imam i sina Filipa, ali on je još mali da bi razumio o čemu se radi. Hvala svima - završio je Cro Cop na hrvatskom.

Hrvatski velikan je danas ispisao novu stranicu slobodne borbe i hrvatske sportske povijesti. Veselite se, slavite. Tko zna kada ćemo ponovo imati ovakvog borca...

Komentari (59)
  • Predsjednice, premijeru, zasluzuje li Mirko malo vise vasega postovanja zbog svega sto je ucinio u borilackim sportovima i zbog nacina na koji je predstavljao i predstavlja svoju domovinu? Ja smatram da je zasluzio i da biste trebali odati mu neko priznanje!

    31. 12. 2016,   13:14
  • Veliki borac i veliki emotivac...bravo Mirko!

    31. 12. 2016,   12:50
  • Srce mi je ko kuća veliko.

    31. 12. 2016,   13:40