Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cruzeiro je prvi put u povijesti ispao iz 1. lige, s njim i Chapo

Cruzeiro  je prvi put u povijesti ispao iz 1. lige, s njim i Chapo
4

Flamengo je do naslova prvaka odveo Jorge Jesus, trener kojeg je još u siječnju zbog loših rezultata na klupi saudijskog Al-Hilala zamijenio Zoran Mamić. A krajem iste godine Jesus je pokorio Brazil...

VIDEO

Završena je još jedna sezona u brazilskom nogometu, naslovom prvaka poslije dugih deset godina okitili su se nogometaši Flamenga. Na legendarnoj Maracani nova se titula proslavila još prije dva tjedna, a momčad je do šestog naslova u povijesti odveo portugalski stručnjak Jorge Jesus.

Zanimljivo, riječ je o stručnjaku kojeg je u siječnju ove godine, nakon niza neuspješnih rezultata, na klupi saudijskog Al-Hilala zamijenio Zoran Mamić. Krajem iste godine Zoran Mamić je sportski direktor Dinama, a Jorge Jesus je u međuvremenu 'pokorio' brazilski nogomet.

Brasileiro Championship - Cruzeiro v Palmeiras

Flamengo je tijekom godine bio suveren, imao i prva dva strijelca lige, Gabriela Barbosu (25 golova) i Brunu Henriquea (21 gol). Gabriel Barbosa ili Gabigol bio je jedna od najvećih nada brazilskog nogometa, pa se nije snašao u dvije europske avanture (Inter i Benfica), a onda se kao posuđen igrač nerazzurra vratio u Brazil. I oduševio. Bruno Henrique također iza sebe ima jednu neuspješnu europsku avanturu, a u Wolfsburgu u sezoni 2016/17. nije zabio niti jedan gol. 

Odlazak Flamenga do naslova prvaka nije nikoga iznenadio u Južnoj Americi, ali tamošnji je svijet ostao šokiran ispadanjem Cruzeira iz lige. Jedan od brazilskih velikana dogodine će se po prvi puta u 98-godišnjoj povijesti natjecati u drugoligaškom društvu. Cruzeiro je četverostruki prvak Brazila, posljednji su put do titule zapali još 2014. godine. Za taj su klub u svojoj povijesti igrali brojni velikani kao što su Jairzinho, Nelinho, Dida, Elber, Belletti, Alex, Luisao, Sorin, Rivaldo, Ramires..., ali i jedan od najvećih u povijesti - Ronaldo.

Cruzeiro je prije zadnjeg kola moram na domaćem terenu svladati Palmeiras, pa se i nadati porazu Ceare od Botafoga, ali to se nije dogodilo. Ceara je remizirala (1-1) u gostima, a Cruzeiro izgubio (2-0) od Palmeirasa u utakmici koju su obilježili veliki neredi. Čim je postalo jasno kako Cruzeiro neće do pobjede, domaći su navijači počeli lomiti stolce, pa se i sukobili s policijom.

Od brazilske nogometne elite oprostio se i Chapecoense, cijelom svijetu simpatični klub koji je u avionskoj nesreći iz 2016. godine ostao bez kompletne momčadi. Iz prve brazilske lige nikada u povijesti nisu ispala još samo tri kluba, Flamengo, Sao Paulo i Santos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao