Obavijesti

Sport

Komentari 48

'Crveni vragovi' protiv PSG-a: Novi Pogba čeka 'Donatella'

'Crveni vragovi' protiv PSG-a: Novi Pogba čeka 'Donatella'
1

Prvi dan osmine finala Lige prvaka odmah donosi pravu nogometnu poslasticu. Prvak Francuske dolazi u goste preporođenom klubu iz crvenog dijela Manchestera

VIDEO

Došao je i taj dan! Ponovno će se od s vaših malih ekrana zaoriti 'the champiooooons', a vi ćete se naježiti i znati kako slijedi novih 90 minuta uzbuđenja u Ligi prvaka. Nakon točno dva mjeseca ponovno ćemo moći uživati u majstorijama najboljih igrača Europe, a ovaj put stvari postaju ozbiljne jer slijedi playoff.

FILE PHOTO: Champions League - Round of 16 Draw

Prvi nam dan odmah donosi veliki derbi. Na Old Trafford dolazi najjači francuski klub u posljednjih nekoliko godina, Paris Saint-Germain. Tuchelove trupe predvodi pariški 'Donatello', najbolji mladi igrač svijeta Kylian Mbappé. Velika je odgovornost na ovom napadaču koji je svoj nadimak dobio zbog sličnosti s likom iz crtanog filma 'Nindža kornjače'.

Tek mu je dvadeset godina, a od njega se već očekuje da povede svoju momčad prema krovu Europe. Ali, sam si je 'kriv'. Ako je mogao voditi Francusku prema svjetskom zlatu, zašto ne bi mogao i Parižane?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane stoje 'crveni vragovi'. Sa Mourinhom na klupi mnogi su sa suzom u oku promatrali igre izgubljene momčadi. Ali onda se pojavio on, Ole Gunnar Solskjaer, a s njim i preporođeni Paul Pogba. Nakon 11 utakmica na klupi Uniteda, legendarni Norvežanin ima 10 pobjeda i samo jedan remi. 

Premier League - Fulham v Manchester United

Uspio je probuditi Paula Pogbu, čiji potezi ponovno imaju dašak magije. Dao mu je slobodu kretanja - više nije 'zacementiran' na sredini terena, ima ga na svim pozicijama i njegove kretnje ponovno imaju smisla. Osam golova u devet utakmica je za centralnog veznjaka zavidna brojka, a nakon tužnog Francuza ponovno na sredini imamo 'kralja'.

PSG načet ozljedama, a United je u naletu

Francuzi dolaze u Manchester bez svog 'talismana' Neymara koji će im zasigurno nedostajati u ovako važnoj utakmici. Ali, to nije sve. Na zadnjem se susretu protiv Bordeauxa na ozljedu požalio i urugvajski topnik Edinson Cavani. Osim Cavanija, upitan je i Thomas Meunier.

FILE PHOTO: French Cup - Round of 32 - Paris St Germain v RC Strasbourg

Ipak, na poziciji desnog beka to ne bi trebalo predstavljati problem jer osim odličnog Belgijca na desnoj strani igra Dani Alves koji je u novoj godini uhvatio kontinuitet igranja, ali i Thilo Kehrer, stoper koji može odigrati na desnom beku. Bilo kako bilo, Parižani su opasni na svim pozicijama, a u momčad bi se trebao vratiti i omaleni Marco Verratti koji je protiv Bordeauxa odigrao 58. minuta i pitanje je je li spreman za važnu utakmicu poput ove.

Solskjaer vjerojatno neće moći računati na Valenciju, Roja i Darmiana, ali to za njega nije ništa novo. Upražnjenu poziciju desnog beka trebali bi popuniti Young kojem to nije prirodna pozicija ili Dalot koji se nije nametnuo kao najsretnije rješenje. U momčad su se vratili Phil Jones i Chris Smalling, a u posljednjoj su utakmici protiv Fulhama odlično funkcionirali.

Chelsea v Manchester United - Emirates FA Cup - Final - Wembley Stadium

Dakako, PSG je nekoliko stepenica iznad Fulhama i bit će zanimljivo vidjeti kako će se engleski stoperski par nositi s Mbappéom i Di Mariom. U veznom redu nema straha - pouzdani Nemanja Matić i preporođeni Paul Pogba dirigirat će igrom domaćina. Valja istaknuti i odličnog Anthonyja Martiala, kao i Marcusa Rashforda koji će biti velika prijetnja prekaljenom Gigiju Buffonu.

Champions League - Group Stage - Group C - Crvena Zvezda v Paris St Germain

Jedan od zanimljivijih duela vodit će se na golu. S jedne strane budućnost svjetskih golmana i jedan od najboljih na svijetu, David de Gea, dok je s druge strane apsolutna legenda vratarske profesije, Gianluigi Buffon. Hoće li prevagnuti mladost u naletu ili pak iskustvo u smiraju karijere, tek ćemo vidjeti.

Kladionice daju prednost Parižanima

U prvoj utakmici stvari su poprilično izjednačene. Koeficijent na pobjedu Manchester Uniteda je 2,40, na remi 3,50, dok je na pobjedu PSG-a koeficijent 2,90. Na domaćem je terenu lagani favorit United, ali što se tiče ukupnog prolaska, kladionice tu prednost daju PSG-u. Tako je na prolaz Parižana koeficijent 1,65, dok je na prolaz 'crvenih vragova' koeficijent 2,10.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno - čeka nas pravi 'nogometni praznik'. Ove dvije momčadi igrale su samo jednom i to na prijateljskoj utakmici 2015. godine kad je s 2-0 pobijedio PSG. Momčadi su se od tada dosta promijenile, a i sama razina na kojoj se igra ova utakmica uvjetuje drugačiji pristup.

Derbi prvog dana osmine finala Lige prvaka počinje u 21 sat uz prijenos na PlanetSportu 1, dok drugu utakmicu između Rome i Porta možete pratiti na PlanetSportu 2.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...