Obavijesti

Sport

Komentari 61

Čudesna večer za pamćenje, Luka i Oliver kraljevi Poljuda!

Čudesna večer za pamćenje,  Luka i Oliver kraljevi Poljuda!
6

Neka pitanja i dalje ostaju u zraku, tko je doista pomislio da Split ne voli ili ne želi gledati hrvatsku reprezentaciju? I tko je bio toliko lud, pa ovim ljudima priredio osam godina čekanja na nacionalno blago...

VIDEO

Uh, tko ovo nije uživo osjetio, tko nije bio na Poljudu, taj doista može žaliti. Hrvatska nogometna reprezentacija veličanstveno je dočekana u Splitu, bila je ovo večer koju će mnogi zauvijek pamtiti. Prošli su naši igrači sve i svašta, doživjeli ovacije na Santiago Bernabeuu, Camp Nouu ili Anfieldu, no budite sigurni, ovako nešto ni sami nisu očekivali. Skandiralo se svima, Luki Modriću, Anti Rebiću, pa i Dinamovom Bruni Petkoviću.

Pokretanje videa...

Živjela Hrvatska 00:19

Stadion se počeo puniti dva sata prije utakmice, a kada su hrvatski nogometaši po prvi put izašli na travnjak, Poljud je eksplodirao. Vjerujemo kako je i igračima u tom trenutku bila knedla u grlu, kako je i njima samima ovo nedostajalo. S razglasa je odzvanjala pjesma Daleke obale 'Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj', ludnica je nastavljena s pokojnim Dinom Dvornikom i 'Ništa kontra Splita', a onda je stigao kralj - Miško Kovač i legendarni hit 'Poljubi zemlju'...

HNS-ovi ljudi zaduženi za 'playlistu' odradili su sjajan posao, atmosfera je rasla iz minute u minutu, pa su navijači vrlo zagrijani dočekali početak utakmice. S istočne tribine odjekivala je glazba gudačkog orkestra, tu se najčešće orilo 'Mi smo garda Hrvatska'. A onda samo koji trenutak prije prvog sudačkog zvižduka, scene za pamćenje. Cijeli je stadion uglas pjevao Oliverovu 'Cesaricu', Poljud je ustao na noge, još jednom zapljeskao pokojnom velikanu hrvatske glazbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dalić na Poljudu: Kao u transu, on je pobijedio i prije početka
Dalić na Poljudu: Kao u transu, on je pobijedio i prije početka

U 'paklu Poljuda' nisu se snašli Mađari koji su Hrvatskoj poklonili nekoliko prigoda. Najveći pljesak od svih igrača prilikom predstavljanja dobio je Luka Modrić koji je konačno dobio veličanstvene ovacije prepunog Poljuda. Kapetan hrvatske reprezentacije u 2. minuti snažno je iz voleja tukao preko gola, a s istoka je u tim trenucima odzvanjalo 'Luka, Luka'. I naš je kapetan to shvatio ozbiljno, pa u 5. minuti zabio za 1-0.

Minute su prolazile, pjesma nije prestajala, Mađari su se raspadali, a Petković je u 24. minuti zabio za 2-0. I tada je opet s istoka krenula pjesma 'Ustani bane, Hrvatska te zove, zove...'. Bilo je tu svega, najviše pozitive i dobre pjesme. Kolinda Grabar-Kitarović utakmicu je pratila u društvu supruga Jakova, pa je poljudski zapad u nekoliko navrata skandirao i - Jakovu!

Kraj poluvremena donio je i treći gol 'vatrenih', opet je zabio Bruno, a tribine su odjekivale:
- Petkoviiiiić!

Na Poljudu je bilo navijača sa svih strana svijeta, nemoguće je pobrojati sve zastave i transparente, ali tu smo pronašli one iz Širokog Brijega, Gruda, Viteza, Sikirevaca, Vođinaca, Čepina, Zagreba, Mostara, Orašja, Ludbrega, Nuštra, Kaštel Starog, Oriovca, Šipovca, Vukovara, Gospića..., a na istoku je bio i transparent 'Zlatko, ponos Livna'.

Perišić na rubu suza! Emocije pucale kad je čuo 'Lijepu našu'
Perišić na rubu suza! Emocije pucale kad je čuo 'Lijepu našu'

Hrvatska je početkom nastavka imala priliku i za četvrti gol, ali Perišić je bio neprecizan s bijele točke. Nikoga to nije omelo ili oneraspoložilo na tribinama, dapače našoj se četvorci odmah skandiralo 'Ivane, Ivane'. A u tim se trenucima opet javio i orkestar s istoka, njihovu je pjesmu prihvatio cijeli stadion, pa je Poljud uglas pjevao 'Ne dirajte mi ravnicu'. Još jedna scena za pamćenje.

Hrvatska reprezentacija je, baš kao i svi igrači, na Poljudu doživjela čudesnu, večer za pamćenje. Zlatko Dalić svoje je ovacije dočekao u 62. minuti, a tada se izbornik i prvi put podigao s klupe za pričuvne igrače. Sada, gledajući jednu nevjerojatnu večer, u zraku ostaje neka pitanja. Tko je točno uopće pomislio da Split ne voli hrvatsku reprezentaciju? I tko je bio tako lud, pa ove navijače osam godina ostavio bez 'nacionalnog blaga', hrvatske nogometne reprezentacije.

Puno smo toga vidjeli i doživjeli, puno stadiona i prošli, ali ovo je bila večer Luke Modrića i Olivera Dragojevića. Dva nova kralja Poljuda. Luki se skandiralo svakih par minuta, dok ovacije Oliveru i njegovoj 'Cesarici' ostaju zauvijek urezane u sjećanje. A sve je zaključeno sjajnim valovima prepunog Poljuda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu