Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Socka je otresao kao čarapu: Čudesni Karlović u polufinalu!

None Foto: Reuters/PIXSELL 4

Ivo Karlović nastavlja s impresivnim predstavama u Americi. Div sa Šalate izborio je polufinale Washingtona protiv Jacka Socka. Karlović je slavio u dva tie-breaka 7-6(4) 7-6(6)

Dok igrači njegovih godina već igraju veteranske turnire, Ivo Karlović razbija mlade snage na ATP Touru. Izborio je polufinale Washingtona.

Nedavno je u Newportu s 37 godina na leđima postao najstariji osvajač nekog ATP-turnira još od davne 1979., kad je Amerikanac Marty Riessen u Lafayettu uzeo trofej godinu dana stariji, a sad ide po novi finale i novi trofej.

Div sa Šalate slavio je na svoj način, "karlovićevski", u dva tie-breaka. U prvom je odjurio na 4-0 i šesti nositelj koji je nedavno dobio Marina Čilića, a izgubio od Borne Ćorića u Davis Cupu, više se nije mogao vratiti. U drugom tie-breaku Karlović je spasio jednu set loptu te iskoristio prvu meč loptu. 

Inače, Karlović i Sock mogli bi sami osnovati svoj američki turnir. Igrali su pet puta međusobno, svaki put u Americi, a Ivi je ovo bila četvrta pobjeda.

Ne smeta mu ni 46 stupnjeva

Dosta tenisača se u današnje vrijeme buni na sve i svašta. Kišu, vlažnost, klizavi teren, loptice... Sve im smeta. No Karloviću ne smeta ni 46 stupnjeva. Toliko je u jednom trenutku izmjereno na terenu u Washingtonu.

Nije to omelo Ivu da slomi 14 godina mlađeg protivnika. 

U polufinalu ga čeka još jedan Amerikanac, samo je pitanje koji, John Isner ili Steve Johnson...

Washington, četvrtfinale:

Karlović - Sock 7-6(4) 7-6(6)
 

Komentari (28)
  • ..dokkkktor Ivo..kako me obraduju frustracije protivnika kad in doktor pocne sipat aseve,samo hodaju s jedne na drugu stranu izbezumljeni....najbolji servis svih vremena definitvno

    22. 7. 2016,   21:51
  • Igra koda mu je 27 a ne 37,svaka čast doktore...💪💪

    22. 7. 2016,   21:54
  • Rutinska operacija za Doktora. Diplomirao servise Ivo.

    22. 7. 2016,   21:37
Message