Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čudesni Slovenci ruše velikane k'o kruške: U finalu su Eura!

None Foto: CEV 3

Nastavili su hrvatski susjedi rušiti velikane, nakon aktualnog odbojkaškog europskog prvaka Rusije isto su napravili aktualnim svjetskim prvacima Poljacima (3-1; 25-23, 24-26, 25-22, 25-23) koji su za većinu bili veliki favoriti

Slovenija se opet trese. Dvije godine nakon što je u transu bila zbog košarkaša, ovih je dana zbog odbojkaša. U prepunjenim Stožicama Slovenci su izborili finale Europskog prvenstva drugi put u povijesti i ujedno drugi u posljednje četiri godine. 

Nastavili su hrvatski susjedi rušiti velikane, nakon aktualnog europskog prvaka Rusije isto su napravili aktualnim svjetskim prvacima Poljacima (3-1; 25-23, 24-26, 25-22, 25-23) koji su za većinu bili veliki favoriti jer ovdje, iako nemaju najboljeg igrača Kureka, pojačani su za najboljeg odbojkaša na svijetu u ovom trenutku Wilfreda Leona. Kubanca koji je "uzeo" Poljakinju.

Foto: CEV I krenuli su autoritativno, imali 9-4 u prvom setu pa 20-17, no velikom serijom domaćini su osvojili prvi set i time si rastvorili put prema finalu. Nije ih izbacio drugi set u kojemu su od prvog poena vodili, Poljaci su prvi put poveli kod 25-24 i izjednačili rezultat. To je, na njihovu žalost, bilo sve protiv Čebulja (14 poena), Urnauta (18) i ostatka slovenskog društva.

VLADA POMOGLA POLJACIMA Ostali ste bez prijevoza? Nema problema, evo vam vladin avion

Sada će napustiti svoju Ljubljanu u kojoj su od početka i preseliti se u Pariz gdje će danas drugo polufinale igrati Francuska i Srbija. Pobijede li Francuzi, bit će to upravo repriza finala iz 2015. kada su Tricolori s 3-0 okrunjeni u Bugarskoj. 

Komentari (31)
  • Meni i dalje nije jasno kako onda mi ne možemo složiti normalnu reprezentaciju koja kao prvo bi se uopće kvalificirala na ovakva prvenstva....Toliko prvenstvo od 24 ekipe,a mi nažalost nemamo mjesta tamo,sramota. A što se tiče Slovenaca,pogledao sa pokoji njihov set na ovom prvenstvu i zbilja su dobri...A i općenito su naspram broja stanovnika sila u timskim sportovima.Košarka zlatni,hokej se uspiju kvalificirati na OI(a nije lako jer nejde veliki broj ekipa tamo),u rukometu su isto jako nezgodni,a iako u nogometu nemaju nekih prevelikih uspjeha i tamo su se uspjeli kvalificirati na SP,a eto i u odbojci im ovo nije prvi dobar rezultat....

    27. 9. 2019,   09:21
  • Bravo Slovenci!

    27. 9. 2019,   09:59
  • Bravo susjedi,želi Vam Zlato!!

    27. 9. 2019,   11:48