Obavijesti

Sport

Komentari 15

Čudna veza: Dinamo nikada u HNL-u nije kupio igrača Belupa

Čudna veza: Dinamo nikada u HNL-u nije kupio igrača Belupa
3

Zagrepčani su samo jednom u povijesti doveli nekog igrača Slaven Belupa, na proljeće 1972. godine iz Koprivnice stigao Slavko Kovačić. A željeli su Vukojevića, Jajala, pa i brojne druge igrače...

VIDEO

Dinamo i Slaven Belupo godinama su u dobrim odnosima, no veza ova dva kluba prilično je čudna. Zagrepčani su u HNL-u posuđivali igrače ‘farmaceutima’, ali nikada od njih nisu nikoga i kupili.

Dinamo u subotu prvenstvenu sezonu nastavlja domaćim dvobojem protiv Slaven Belupa. Zagrepčani su, otkako je HNL-a, odigrali 64 dvoboja protiv ‘farmaceuta’, skupili 48 pobjeda, 10 remija i samo šest poraza. Dvaput je ‘modre’ skinuo Branko Karačić, po jednom Mladen Frančić, Krunoslav Jurčić, Mile Petković i Željko Kopić. 

Pokretanje videa...

00:28
Zagreb: U 21.kolu 1.HNL susreli se Dinamo i Slaven Belupo

U povijesti HNL-a 27 igrača je branilo boje oba kluba. A tu po broju nastupa prednjače Dalibor Poldrugač (179 nastupa za Dinamo i S. Belupo), Ognjen Vukojević (136), Krunoslav Jurčić (132), Marijo Jurić i Dario Zahora (113). 

Čak šest trenera vodilo je oba kluba barem u jednom službenom HNL dvoboju, to su Krunoslav Jurčić, Ivan Bedi, Ante Čačić, Rajko Magić (vodio ‘modre’ jednom u sezoni 2007/08.), Nikola Jurčević i Marijan Vlak.

Slaven Belupo je jedini hrvatski prvoligaš (računajući one koji su u prvoligaškom društvu proveli barem sedam ili više sezona) koji u povijesti HNL-a nije Dinamu prodao niti jednog jedinog igrača! A ‘modrima’ su svoje nogometaše prodavali Hajduk, Rijeka, Osijek, Zagreb, Cibalia, Varaždin, Zadar, Inter, Šibenik, Istra 1961, Lokomotiva, H. dragovoljac, Split... svi osim - Slaven Belupa!

Zagreb: U 21.kolu 1.HNL susreli se Dinamo i Slaven Belupo

Predstavnici Dinama nekoliko su puta ‘bacili udicu’ prema Koprivnici, u Maksimiru su svojevremeno najozbiljnije zagrizli za Matu Jajala, ali se reprezentativac BiH te 2009. godine odlučio za odlazak u inozemstvo, pa karijeru nastavio u talijanskoj Sieni. Dapače, velika želja hrvatskog prvaka bio je i Ognjen Vukojević, no njega su čelnici Slavena Belupa 2005. godine radije transferirali u Lierse, pa ga je Dinamo u Maksimir doveo iz Belgije.

Dinamo je tako samo jednom u povijesti doveo nekog igrača Slaven Belupa, na proljeće 1972. godine iz Koprivnice je u Maksimir stigao Slavko Kovačić. Slaven Belupo se protiv Dinama istaknuo i u sezoni 2004/05., pobjedom (3-1) u posljednjem kolu gurnuo ‘modre’ u ‘Ligu za bedaka’.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...