Obavijesti

Sport

Komentari 109

Čudo u Oracle Areni! Toronto po prvi put osvojio NBA naslov

Čudo u Oracle Areni! Toronto po prvi put osvojio NBA naslov
7

Golden State je u trećoj četvrtini ostao bez ozlijeđenog Klayja Thompsona koji je do tada zabio 30 koševa, a pet najboljih igrača Raptorsa kombinirano postigli čak 111 koševa...

VIDEO

Toronto Raptorsi su po prvi put u povijesti stigli do naslova prvaka NBA lige. Golden State Warriorsi u posljednjem dvoboju u Oracle Areni nisu uspjeli dohvatiti sedmu utakmicu, Toronto je slavio (114-110), na koncu u finalnoj seriji bio bolji 4-2. Bila je to čudesna utakmica, briljali su Lowry, Siakam, Leonard, a onda se Torontu u četvrtoj četvrtini pojavio Fred VanVleet i s nekoliko trica nokautirao domaćina. Najboljim igračem finalne serije (MVP) očekivano je proglašen Kawhi Leonard.

Pokretanje videa...

01:14

Golden State Warriorsi su igrali na krilima Klaya Thompsona (30 poena) koji se ozlijedio krajem treće četvrtine, pa na štakama napustio dvoranu. Draymond Green je upisao novi triple-double (11 poena, 19 skokova, 13 asista), Andre Igoudala zabio čak 22 poena, a Steph Curry ostao na 21 postignutom košu uz sedam asista. I promašenoj trici za pobjedu...

Toronto je već u ranoj fazi igre imao 11-2, a tu je sve koševe za Kanađane postigao Kyle Lowry. Razigravač Raptorsa već je u prvoj četvrtini imao 15 poena (trice 4-4), a s osam koševa raspoložen je bio i Siakam. Kod Golden State je odlično krenuo Thompson s 10 koševa u prvoj četvrtini, Curry ih je dodao sedam, iako je prvi šut iz igre prema košu gostiju uputio minutu prije kraja četvrtine. U utakmici ovakvog uloga očekivale su se čvršće obrane, no već u prvoj četvrtini palo je 65 koševa, Toronto je poveo 33-32.

NBA: Finals-Toronto Raptors at Golden State Warriors

U drugoj četvrtini su se igrale ozbiljnije obrane, a i ta je dionica pripala (25-23) Raptorsima koji su na odmor otišli s "plus tri" (60-57). Kyle Lowry na poluvremenu je bio na 21 košu, uz po šest skokova i asistencija, Siakam je zabio 12 poena, dok je Kawhi Leonard bio solidan s devet koševa, te po dva skoka, asista i ukradene lopte.

Na suprotnoj strani najprecizniji su bili Thompson s 18 i Igoudala s 11 koševa, dok je Draymond Green bio na četiri poena, devet skokova i osam asista. Steph Curry se još nije raspucao, do odmora je imao devet koševa, uz šut za tricu 1-4.

Kawhi Leonard u nastavku se probudio sa šest brzih koševa, Kyle Lowry je zaradio četvrtu osobnu pogrešku i tu su krenuli problemi za Raptorse. Golden State je na krilima Thompsona, Curryja i Igoudale preokrenuo rezultat, pa poveo 78-76.

Jedan od ključnih trenutaka dogodio se pri rezultatu 83-30 za Warriorse kada se ozlijedio Klay Thompson. Najbolji igrač Golden Statea ove večeri išao je na zakucavanje, u skoku ga je faulirao Danny Green, a Thompson uz bolnu grimasu ostao ležati na parketu. I više se nije vratio na parket, dapače Oracle Arenu je napustio na štakama!

NBA: Finals-Toronto Raptors at Golden State Warriors

Golden State Warriorsi su u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 88-86, ali bez Klayja Thompsona. Kyle Lowry i Kawhi Leonard već su imali po četiri osobne pogreške, ali onda se gostima pojavio Fred VanVleet. Neočekivani junak u završnici utakmice vezao je tri trice, u zadnjoj četvrtini zabio 12 poena. I tako uništio Warriorse.

Toronto Raptorsi su 10 sekundi prije kraja imali vodstvo 111-110 i loptu, a onda je Danny Green bacio loptu u aut i pružio domaćinu priliku za pobjedu. Steph Curry je promašio tricu, a igrači GSW-a (Igoudala, Cook i Draymond Green) onda napravili glupost. Tražili time-out u situaciji kada ih više nisu imali, a to je - tehnička pogreška. Do kraja utakmice ostalo je 0,9 sekundi, Leonard je zabio tri slobodna bacanja za 114-110 i konačnu pobjedu Raptorsa.

Kyle Lowry je uz 26 poena imao 10 asista i sedam skokova, VanVleet utakmicu završio s 22 poena (pet trica), Kawhi Leonard na koncu imao 22 poena i šest skokova. Odlične role pružili su još Siakam (26 koševa, 10 skokova) i Ibaka (15 koševa), a uz tu petorku među strijelce se upisao još samo Marc Gasol koji je ostao na tri koša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'