Obavijesti

Sport

Komentari 9

Čupić: Idemo pokoriti Vršac sa sve tri pobjede u prvoj skupini

Čupić: Idemo pokoriti Vršac sa sve tri pobjede u prvoj skupini
1

Nadam se da ćemo otvoriti prvenstvo s pobjedom, dobiti zamah za dalje i pokoriti Vršac sa sve tri pobjede, najavio je Ivan Čupić lov na prvo mjesto u našoj skupini D

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija Europsko prvenstvo otvara u ponedjeljak utakmicom s najtežim protivnikom u skupini. U Vršcu nas čeka jaki Island.

- Ne bojimo se Islanda, opasni su, ali imamo jednake šanse kao i oni. Nadamo se da ćemo imati četiri od četiri u ovoj dvorani, jednom smo već pobijedili u Vršcu. Nadam se samo da nećemo razočarati navijače, bilo bi lijepo da ih dođe što više - rekao je prvi hrvatski golman Mirko Alilović.

Ivan Čupić naše je prvo desno krilo i redovito najbolji strijelac naše reprezentacije na gotovo svim natjecanjima na kojima je nastupio.

Nema puno tajni između nas i Islanda, oni znaju nas, mi znamo njih, kaže Ivan Čupić o prvom protivniku na EP-u

- Možda je i najbolje da prvu utakmicu otvaramo s najboljom momčadi. Nema tu puno tajni, znaju oni nas, znamo mi njih, no mi smo malo promijenili igru u ova dva tjedna priprema. Nadam se da ćemo otvoriti prvenstvo s pobjedom, dobiti zamah za dalje i pokoriti Vršac sa sve tri pobjede - najavio je Čupić lov na prvo mjesto u skupini.

U prvom krugu ne očekuje se velika pomoć Ivana Balića i Drage Vukovića, no Čupić je uvjeren da i bez njih Hrvatska može puno.

- Niti na jedno veliko natjecanje nismo došli bez problema. Ivano i Drago su tu, pomoći će koliko mogu. Ima nas puno, ali naša prva kvaliteta je taj zajednički duh. Imamo lijepe šanse, dobru momčad i vjerujemo u sebe. Nadam se da ćemo već protiv Islanda to pokazati. Naravno, pozivam i sve hrvatske navijače u Vršac, a poslije i u Beograd nadam se. Uživat će u našim igrama, a mi ćemo dati sve od sebe da ih ne razočaramo.

Svi koji su prijavljeni u Vršcu će igrati, pitanje je samo koliko, Goluža uvjerava da bi Balić mogao biti spreman

Slavko Goluža na Croatia Cupu predstavio je novu, bržu Hrvatsku. Upravo je to ono što izbornik želi.

- Dosad smo puno pričali, sad je na redu teren. Dobro smo trenirali, nažalost dogodile su se i neke ozljede. Ne želim se osvrtati na njih, koncentriran sam isključivo na zdrave i spremne igrače.

Prvi je na redu Island, izbornik ih je dobro proučio, zna sve njihove prednosti i mane.

- Treba maksimalno ući u svaku utakmicu. Znamo jako dobro što nam nosi ta prva utakmica, ali ne smijemo biti opterećeni ako i izgubimo. Ne sumnjam u dečke. Želim da igramo agresivnu obranu i iz toga što više trčati u polukontre. Ne smijemo Islandu dozvoliti da mijenjaju ta dva igrača, te dvije ubojice u sredini obrane. Moramo imati organiziran napad i ne gubiti lopte u prvom dijelu jer se zna da oni zabijaju puno golova iz kontri.

Vuković i Balić su na popisu 16 igrača i postoji mogućnost da zaigraju bar pokoju minutu u prvom krugu natjecanja.

- Svi koji su tu će igrati, pitanje je jedino koliko. Pokušat ću što više rotirati igrače da držimo visoki ritam cijelu utakmicu. Nadam se da će se u Vršcu predstaviti 'nova Hrvatska', brža jer su nam igrači brži i spremniji nego u Švedskoj i možemo igrati tako. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener