Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čuveni Talijan mogao bi postati prvi sportski direktor Uniteda?

Čuveni Talijan mogao bi postati prvi sportski direktor Uniteda?
1

Talijan Andrea Berta mogao bi napustiti funkciju sportskog direktora Atletico Madrida te bi mogao postati prvi sportski direktor Manchester Uniteda u 117 godina povijesti kluba

VIDEO

'Je li to moguće', rekao bi legendarni Mladen Delić.

Čini se da će Manchester United angažirati prvog sportskog direktora u 117 godina postojanja kluba.

Do sada su 'crveni vragovi' bili vođeni po principu menadžera engleskog tipa, odnosno, trener je imao potpunu autonomiju nad sportskim dijelom te je 'amenovao' svaki dolazni i odlazni transfer.

Od ljeta bi sve trebalo biti drugačije jer je na meti kluba sjajni Talijan Andrea Berta (47). Radi se o čudotvorcu iz Atletico Madrida koji u tom klubu obnaša funkciju sportskog direktora od 2013. godine. Prije toga je radio u Genoi i Parmi, također uz zapažene rezultate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Berta je omiljena faca u Atletico Madridu. Na tjednoj bazi odlazi na prijateljske ručkove s Diegom Simeoneom i Miguelom Angelom Gilom. Uz predsjednika Enriquea Cereza to je četvorka koja uspješno vodi klub.

Zadržao je Choloa na klupi

Nakon 2016. i poraza Atletica u finalu Lige prvaka od Real Madrida, Simeone je htio napustiti klub, ali je sve zaustavio Berta koji je odmah odletio u Buenos Aires te svojim pregovaračkim vještinama uvjerio Choloa da ostane na klupi.

United Bertu želi već neko vrijeme, a za njega se posebno zauzima Jose Mourinho prije nekoliko mjeseci. Mourinho nije mogao naći zajednički jezik s upravom kluba, pa je u Berti vidio velikog saveznika.

Atletico de Madrid

Ipak, Mou je otišao, ali Berta je i dalje prva želja Uniteda koji je odlučio napraviti zaokret u klupskoj politici te na ljeto po prvi puta u povijesti angažirati osobu na poziciji sportskog direktora kluba.

Stvorio je bazu igrača

Andrea Berta reputaciju je stekao sjajnim transferima i potezima. On je 2014. doveo Antoinea Griezmanna iz Sociedada za 30-ak milijuna eura, a prošle godine zadržao ga je u Atleticu lukrativnim ugovorom unatoč interesu velike Barcelone

Berta je odigrao ključnu ulogu i u dovođenju Slovenca Jana Oblaka iz Benfice za mizernih 16 milijuna eura, a doveo je i Josea Gimeneza te Angela Correu.

Talijan je veliki prijatelj s Jorgeom Mendesom, najmoćnijim nogometnim agentom na svijetu što svakako nije zanemariva činjenica.

U redu za Andreu Bertu stoje brojni europski klubovi, ali Manchester United ima primat i sasvim je izgledno da će talijanski nogometni djelatnik ispisati povijesti i preuzeti klupsku politiku engleskog velikana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu