Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ćuže: Živi se za ovakve tekme! Jovićević: Real? Ma ne, hvala...

Ćuže: Živi se za ovakve tekme! Jovićević: Real? Ma ne, hvala...
2

Baš mi je svejedno koga će nam sada donijeti ždrijeb, tko god nam dođe, mi ćemo s njima ući u 'fajt', kaže junak dvoboja i kapetan juniorske momčadi Dinama Dinko Horkaš...

VIDEO

Juniori Dinama kvalificirali su se u osminu finala Lige prvaka. Prošli su nakon ruleta jedanaesteraca s ukupnih 6-4 protiv Lokomotiva, a junak Jovićevićeve momčadi bio je golman Horkaš koji je obranio dva penala, a pobjedu je potvrdio Mario Ćuže golom u zadnjoj seriji.

- Odmah sam se javio da želim pucati penal, volim ih šutirati. I tu sam kada treba preuzeti odgovornost, rekao je Mario Ćuže, strijelac pobjedničkog penala kojim su se juniori Dinama plasirali u osminu finala Lige prvaka.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Dinamovi juniori 01:21

- Glavno da je sve dobro završilo, primili smo taj nesretni gol, ali smo skupili glave i dogovorili se da ćemo pucati opušteno.

A je li bilo treme prije tog zadnjeg penala?

- Bilo je malo pozitivne treme, ali to je sve OK. Sada ćemo se uigrati za bilo koga, a uvjeren sam kako možemo igrati sa svima na svijetu. Ma ovo mi je najdraža pobjeda u životu, za ovakve se stvari živi - završio je Ćuže.

Junak utakmice bio je Dinko Horkaš koji je po jednom ruskim igračima branio penale u regularnom dijelu, pa i u raspucavanju.

- Tvrda utakmica kao što smo očekivali, oni su fizički moćni, ali smo mi rano zabili taj gol. Dogovorili smo se da ćemo to držati do kraja, u poluvrijeme ići još jače, a onda napravili tu grešku na kraju. To je sve nogomet, mladi smo i učimo - rekao je Dinko Horkaš, pa nastavio:

- Sretan sam zbog tih obrana penala, idemo dalje. Nije me bilo strah prilikom raspucavanja, znao sam da je na njihovim igračima veći pritisak. Evo, njihov je trener mijenjao vratara u zadnjim sekundama kako bi preplašio naše igrače, a onda su mu oni zabili pet od pet. Ždrijeb? Ma spremni smo koga god na on donese, ući ćemo u 'fajt' sa svakim - završio je Horkaš.

Antonio Marin je odigrao dobru utakmicu, a penale je pratio s klupe.

- Sretni smo i zadovoljni zbog prolaza dalje, nije nam trebao taj gol u završnici, ali ovako je sada još i slađe - izjavio je Antonio Marin koji je nekoliko sekundi prije izjednačujućeg gola, pa nastavio:

- Bilo je malo nervoze pratiti penale s klupe, ali vjerujem ja u svoje dečke. Koliko možemo? Dobri smo, dajemo sve od sebe, ostavljamo srce na terenu, a idemo sada prestići onu generaciju 1998. godišta. Koga želim u ždrijebu osmine finala? Ma nemam nikakvih želja, tko god nam dođe, mi uvijek idemo po pobjedu.

Presretan je bio i trener modrih Igor Jovićević.

- Čestitam dečkima na fenomenalnoj borbi, sretni smo što smo se plasirali u osminu finala juniorske Lige prvaka. Bio je za nas ovo ispit emocije i zrelosti, uspješno smo ga položili. Znali smo da su Rusi tvrdi, nezgodni i jaki, pa i dobri u tim tranzicijama - rekao je Igor Jovićević, pa nastavio:

- Imali smo više od igre, pa i prilike zatvoriti ranije utakmicu, ali su nas ponijele emocije. Otišli smo naprijed s više igrača nego što je trebalo, to nas je odvelo do penala. A utakmica se igra dok sudac ne odsvira kraj. Pokazali smo emociju, takve se stvari uvježbavaju i na treninzima, kada igramo s igračem manje, nekad ih i namjerno isprovociram nekom odlukom, znam da bi me tada potjerali i u neku stvar.

- Pokazali smo sve što krasi Dinamo, vjerujem da će i seniori u četvrtak proći Viktoriju Plzen. Lokomotiv je bila čvrsta momčad, ali smo zasluženo prošli dalje.

Bi li voljeli sada zaigrati protiv 'vašeg' Real Madrida?

- Haha, bolje što kasnije - završio je Jovićević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače