Obavijesti

Sport

Komentari 19

Cvijećem izliječio Messija, zbog njega Higuain više nije 'buco'

Cvijećem izliječio Messija, zbog njega Higuain više nije 'buco'
1

Messi je 2014. godine često povraćao na terenu. Obožavao je jesti pizzu i crveno meso, piti gazirana pića, ali njegovo tijelo to više nije moglo podnijeti. Promijenio je prehranu i okrenuo se aromaterapiji

VIDEO

Giuliano Poser i Bachov cvijet su zaslužni za igrački preporod Lea Messija.

U trenucima kada se najviše mučio u karijeri odlučio je posjetiti talijanskog liječnika na Siciliji, a njegovi savjeti i metode liječenja su mu promijenile život.

Messi je 2014. godine često povraćao na terenu, uoči ili nakon utakmica. Obožavao je jesti pizzu i crveno meso, piti gazirana pića, ali njegovo tijelo to više nije moglo podnijeti. Postajalo je sve netolerantnije na namirnice koje prima.

Talijanski stručnjak mu je odmah naredio da promijeni prehranu. Osnovica njegovog jelovnika postale su svježe organske namirnice, su povrće, sezonsko voće, prirodna voda, južnoamerički čaj pripremljen od lišća i stabljike Yerba Mate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Después del #clasico un asadito con amigos/After the #classic match a BBQ with friends!

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Prehrani pridodao i aromaterapiju

Ali nije sve u hrani. Giuliano Poser je potaknuo Messija da poradi na svojim emocijama, psihoterapiji i da počne koristiti Bachovu cvjetnu terapiju koja um i tijelo vraća u ravnotežu.

Messi je skinuo tri kilograma i odmah u idućoj sezoni (2014/2015) je zabio 58 golova, 17 više od ranije sezone, a odigrao je i 11 utakmica više.

- Messijev efekt mi je krenuo život naglavačke. Posebno tijekom prva tri mjeseca. Telefon mi nije prestajao zvoniti. Nakon Messija, nitko više nije sumnjao u moje metode, pa one se mogu vidjeti svaki vikend - rekao je Giuliano Poser kojem su se kasnije obraćali i mnogi drugi slavni nogometaši.

Veliki je uspjeh ostvario i s Gonzalom Higuainom 2015. godine kada je Argentinac stigao u Italiju. Napadač je prestao jesti crveno meso, ograničio je unos ribe, a šećer je zamijenio medom. Kilogrami su odmah sletjeli, izgubio je "trbušinu" zbog koje su ga mnogi navijači prozivali, smršavio je četiri kilograma. 

A onda odigrao sezonu života. U 42 utakmice za Napoli je zabio 38 golova i izborio se za transfer u Juventus. 

Pokretanje videa...

00:14

Bachova cvjetna terapija

Začetnik cvjetne terapije je britanski liječnik Edward Bach (1886. – 1936.). Cvjetne arome dokazano djeluju na emotivan život ljudi, oslobađaju nas negativnih stanja i osjećaja koje mogu dovesti do različitih bolesti i tjelesnih ozljeda. Svaki cvijet djeluje na jednu negativnu emociju, a ne direktno na bolest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener