Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cvita: Bili smo dominantni, a golman im je branio za desetku

Cvita: Bili smo dominantni, a golman im je branio za desetku
1

Sretan sam i zadovoljan što smo godinu zaključili pobjedom, mislim da smo bili izrazito dominantni, pa bi bilo nepravedno da nismo pobijedili. Ovo je nagrada za sve, rekao je Cvitanović

VIDEO

Dinamo je uspješno zaključio jesenski dio sezone, modri su u Maksimiru s 1:0 srušili Cibaliju. Nogometaši Marija Cvitanovića su dominirali, pokušavali probiti vinkovački blok, a to je na koncu uspjelo samo Angelu Henriquezu. Cibalia se grčevito branila, a onda "popustila" u 79. minuti...

Pokretanje videa...

01:02

Skini TVizzy i pogledaj gol odmah! getizzy.com/tv_izzy_croatia/

"Sretan sam i zadovoljan što smo godinu zaključili pobjedom, mislim da smo bili izrazito dominantni, pa bi bilo nepravedno da nismo pobijedili. Ovo je nagrada za sve koji su sudjelovali u našem jesenskom Dinamu, hvala svima koji su bili uz nas i koji će to biti u budućnosti. Brzinski sam pogledao statistiku, imali smo preko 20 šuteva po golu, a golman Cibalije je zaslužio čistu desetku" rekao je Mario Cvitanović, pa dodao:

"Kontrolirali smo utakmicu, šteta što nismo ranim pogotkom otvorili dvoboj. To je gostima dalo krila, ali smo ih dugo lomili, pa na kraju i slomili. Dečki su pokazali stav, karakter, odlučnost i želju, pa zato im veliko hvala. Odradili su jesen kako su trebali, na kraju ih čeka zasluženo odmor, a nas čeka posao."

Ademi: Nije normalno da igrači Istre budu gladni, pozivam i igrače iz ostalih klubova da im pomognu

Dinamo je i po ovakvom vremenu, pred malo gledatelja bio vrlo motiviran...
"E, to njima ide na čast. Znalo se u prošlosti događati kada je bodovna prednost opipljiva da igrači prikoče, ali karakter, odlučnost i razgovori u pripremi utakmice rezultirali su ovakvim angažmanom njih samih. Na sastancima sam govorio da utakmica protiv Cibalije vrijedi kao ona protiv Rijeke i Hajduka. Nama su bodovi neophodni da ostvarimo željeni cilj. Drago mi je bilo vidjeti njihovu emociju i želju za pobjedu, to igračima služi na čast."

Tko je od igrača danas odigrao posljednju utakmicu za Dinamo?
"To bih ostavio za idući tjedan, nemam odgovor na to pitanje. Nismo o tome razgovarali. Ja osobno nisam, niti s igračima niti s upravom. Zanimala me samo Cibalia. Tu temu ćemo otvarati ovisno o željama i potencijalnim ponudama, ali služi nam na čast kako nismo ništa o tome pričali, već samo čekali ovu utakmicu. Igrači sada idu na odmor, a mi idemo raditi i analizirati. Kako ovu, tako i sljedeću sezonu, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Volio bih da čitavu igračku križaljku riješimo prije prvog dana priprema, pa da imamo jasnu sliku. To je puno bolje, nego dovoditi igrače tijekom priprema. Ali, mi te teme još nismo otvarali."

Svaka čast: Dinamovi nogometaši skupili novac i poslali kolegama iz Istre!

Kada ste ove jeseni bili najsretniji, kada najtužniji?
"Sretan sam nakon svakog dobro odrađenog treninga, nakon svake dobre utakmice i pobjede. To je fantastičan osjećaj, pa za to i radimo. Ne skrivam, ja volim pobjeđivati, želim da tako razmišlja i moja momčad. Najtužniji? U sportskom segmentu kada ne pobijedite ili ispadanje iz Europe. A iz privatnog života stvari ne želim spominjati, one su jasne."

Odradili ste cijelu jesen bez poraza...
"Nisam gledao niti bodovni učinak, niti statistiku, zanimao me samo rad i napredak igrača u svakom segmentu. Kako u fizičkom, tako i tehničkom pogledu. Nisam razmišljao na takav način, niti ekipa nije gledala na to. I kada smo gubili znali smo dizati, u svakom trenutku smo dali sve od sebe. To je bitno, to nas je dovelo na vrh ljestvice."

Riječ je dobio Mladen Bartolović...
"Na kraju se broji samo rezultat, ali mi smo danas odradili sve što smo se dogovorili. Uspjeli smo dovest Dinamo u nervozu, no primili smo taj nespretan gol iako je naš vratar cijelu utakmicu bio jako dobar. Znali smo da Dinamo voli igrati, to su modri danas i pokazali. Mi smo igrali u svojim okvirima, ali ostaje žal za tim golom. Ne mogu znati s klupe jel bio tu prekršaj na vrataru, treba vidjeti snimku. Dinamo je bio bolji i dominantniji, pa je zasluženo pobijedio" rekao je Mladen Bartolović, pa nastavio:

Dinamo bez poraza završio polusezonu, rezerve iščupale pobjedu

"Od mog dolaska u travnju mi smo jako puno napravili. Ne uzdižem ja sebe, ali imali smo velike probleme. Znate da nam je tijekom ljeta otišao 21 igrač, nismo niti prošli pripreme, skupljali smo se u hodu. Ovaj naš rezultat na kraju jeseni je dobar, naravno da je mogao biti bolji, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Ako se sada pojačamo, prođemo prave pripreme, onda ćemo na proljeće biti puno bolji."

Kakvo je financijsko stanje u Cibaliji?
"Ja se ne volim osvrtati na to, kod nas nije puno bolja situacija nego u Istri. Sada imamo 20 dana mira, sve je na klubu, a moja želja je da se stabiliziramo u svim segmentima, a nadam se da ćemo uspjeti. Nažalost, to je tako" završio je Bartolović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom