Obavijesti

Sport

Komentari 10

Cvita: Uh, kako su Riječani bili grubi... A ja sam samo trpao

Cvita: Uh, kako su Riječani bili grubi... A ja sam samo trpao
4

SOUDANI, ULOVI ME Igor Cvitanović najbolji je strijelac u ogledima Dinama i Rijeke, u HNL-u je zabio osam, a najdraži gol mu je iz finala Kupa 1994. Soudani je na sedam, može ga dostići u subotu

VIDEO

Protiv Rijeke sam uvijek bio posebno dobar, ne znam, nekako su mi ležali. Zabijao sam im u prvenstvu i u Kupu, rekao je Igor Cvitanović, legenda Dinama i HNL-a.

Za Dinamo je odigrao 504 utakmice i zabio 304 gola, statistika od koje “boli glava”. Najbolji je Dinamov strijelac u susretima protiv Osijeka, Rijeke, Šibenika, Istre... U njegovo vrijeme Dinamo se, barem se činilo, lako obračunavao s Rijekom. Cvita je u HNL-u samo jednom izgubio od Riječana.

- Ha, nisu to bile baš lagane utakmice. Možda se tako činilo, ali u Rijeci je uvijek bilo teško. Pa u Jugoslaviji Dinamo nije gotovo 30 godina dobio u Rijeci, tamo je gubio i prvenstva - podsjetio je Cvita.

I u pravu je. Ako hoćete precizno, Dinamo u Rijeci nije slavio od 6. kolovoza 1964. do 11. svibnja 1994. Ili, preciznije, 29 godina, 9 mjeseci i pet dana ili 10.860 dana!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zabio dva u 360 sekundi

Ne trebate pogađati tko im je zabio tog svibnja 1994.

- Bila je to naša prva pobjeda na Kantridi nakon tri desetljeća. Pobijedili smo 3-0. Uoči utakmice nismo znali da Dinamo toliko dugo nije dobio, znali smo da je Rijeka Dinamu bila trn u oku, ali 30 godina...

Cvita je za Dinamo debitirao protiv Sarajeva. Bilo je to četiri dana nakon 19. rođendana. Ušao je posljednjih šest minuta i u tih 360 sekundi u debiju zabio dva gola!

- Poslije sam zabio Slobodi iz Tuzle, Veležu, Borcu... A sve sam ulazio s klupe. Protiv Rijeke u bivšem prvenstvu nisam igrao. Ali sam im zabio u prvom prvenstvu Hrvatske, dok sam igrao za Varteks.

Od svih utakmica protiv Rijeke najviše će pamiti finale Kupa 1994. Dinamo je prvu utakmicu dobio 2-0.

Pola sata izgubljeni

- Na Kantridi nam je pokojni Dudo Pavličić zabio u 3. minuti. Uh, kakva je tad nastala panika. Pola sata bili smo izgubljeni. Bila je to gruba utakmica s jako puno prekršaja. Danas ni izbliza nema tako grubih susreta - kaže Cvitanović.

Dinamo je protiv Rijeke u HNL-u odigrao 69 utakmica i pobijedio 40 puta. Riječani imaju 14 pobjeda, a 15 susreta završilo je remijem. No niti jedan od tih susreta nije imao važnost kao subotnji na Rujevici.

- Očekujem dobru utakmicu i nadam se da neće biti sudačkih repova. Rijeka igra odlično, ali pogledajte Dinamo kako se podigao. Protiv Splita su odigrali sjajno, protiv Osijeka su stvorili deset stopostotnih šansi. Iako, igra Rijeke ima glavu i rep, u cijelom prvenstvu nemaju poraza. Djeluju nepobjedivo.

Matjaž Kek bi, vrlo vjerojatno, bio zadovoljan i bodom.

No u rukama ima meč loptu. Pobijedi li, a igra na domaćem terenu, naslov ide na Kvarner.

- Ha, nisam trener Rijeke, pa ne znam hoće li kalkulirati ili ne. Iskreno, teško je bilo što kalkulirati kad je nakon subotnje utakmice do kraja prvenstva deset kola. Da su do kraja tri kola, onda bi se možda i moglo nešto računati. Ali ovako, sumnjam.

Dinamo je u puno težoj situaciji, Ivajlo Petev nema izbora.

- Ako Dinamo izgubi, kao dinamovac, bojim se da je to kraj nadanja o naslovu. Stoga, da sam trener Dinama, napao bih Rijeku i išao po pobjedu. Tad bi prednost bila jedan bod i Dinamo bi sve imao u svojim rukama. S tim da Riječani u posljednjem kolu dolaze na Maksimir. Uzme li Dinamo bod, mora čekati kiks Rijeke, tako da im neriješeno ne znači ništa. Ja bih išao na pobjedu, takav sam bio kao sportaš, pa sam i kao trener. Uvijek na pobjedu pa što bude. Pogotovo ako ste trener Dinama - zaključio je.

Dinamo uvijek na pobjedu

Protiv Rijeke navijači Dinama uvijek su se mogli pouzdati u Cvitu. Danas je to Hilal Soudani, on je Riječanima, govorimo li o prvenstvu, zabio samo gol manje od Cvitanovića, trenutačno je na sedam. Uostalom, ne zovu ga bez veze Mr. Derby.

Dva ljevaka bila su strah i trepet za Riječane. Cvitanović i Soudani, dva velemajstora.

Prvi je u nogometnoj mirovini, no drugi je i dalje tu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet