Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cvitanović: Ovo je bilo loše, ali bez brige, dići će se 'vatreni'

None Foto: Duško Marušić/Sanjin Strukić/PIXSELL

Za 24 sata je bivši napadač Dinama i hrvatski reprezentativac, a sada trener Istre Igor Cvitanović dao svoje gledište na poraz Hrvatske kod Mađarske (2-1) u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Sigurno je ovo bolan poraz, ali mislim da ne trebamo sad toliko dramatizirati. Pa i izbornik i igrači zaslužili su kredit zbog svega što su napravili na Svjetskom prvenstvu i ne može jedna ovakva utakmica to izbrisati. Treba biti svjestan da smo nakon Rusije ostali bez tri bitne karike - Mandžukića, Subašića i Ćorluke te kako će trebati vremena za neke stvari. 

Činjenica je da nismo igrali dobro u niti jednoj od ove dvije utakmice, ali isto tako sad treba podržati igrače i Dalića. Oni su to zaslužili sa svime što su dosad napravili, zbog toga ne treba secirati samo loše stvari iz ovih utakmica. Činjenica je da je obrana izgledala loše, da nam je Szalai stvarao velike probleme, kao da su se teško snalazili. Bilo je baš 'povuci-potegni', bilo ga je teško pratiti i čuvati.

Iznenadio nas je poraz, ali vjerujem da će Hrvatska izvući pouke i da će se dići nakon Budimpešte. Neće ovo nakon Svjetskog prvenstva i velikog rezultata biti lake kvalifikacije, to nisam ni očekivao. Ali mislim da ćemo ih izvući i da plasman na Euro neće biti upitan. Ne treba biti negativan, treba vjerovati da će Hrvatska u nastavku kvalifikacija izgledati dobro kao na SP-u.

Komentari (62)
  • Prvi šamar je bio od Spanjolske puna mreza golova, istini za volju 3 su napustili repku ali Dalic mora prestati po starim zaslugama gurati perisica, kovacica, kalinica i vidu u prvih 11, gurnuti kvalitetne mladice u vatru jer brekalo je u zadnjih par tekmi pokazao vise od perišića 100% i naravno treba dignuti ton jer kako trenutno mlako prica tesko ce se trgnuti iz ruskog sna

    25. 3. 2019,   07:40
  • Svaka lopta u našem šesnaestercu panika.

    25. 3. 2019,   08:08
  • Ja sam slovenac pa sam jako uživao i se veselio kad su vatreni igrali na svjetskom. A vi hrvati posle jedne lose utakmice pluvate po 2 najjaci reprezentanciji??? Pa zamislite se ljudi bozji

    25. 3. 2019,   08:29