Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cvitanović: Želim ostati u Puli, to je zdrava nogometna sredina

Cvitanović: Želim ostati u Puli, to je zdrava nogometna sredina
1

Igor Cvitanović (48) preuzeo je Istru početkom ožujka i u 15 utakmica tri je puta pobijedio, tri puta remizirao i devet puta izgubio. No, jedna od tri pobjede bila je presudna za ostanak u 1. HNL

VIDEO

Nakon velike pobjede na Aldo Drosini (2-0), Istra je ostavila Šibenik u drugoj ligi i 'obranila' pozitivni rezultat sa Šubićevca (1-1). 

- Teška utakmica, ne toliko možda fizički koliko psihički. Igrači su bili dosta sputani i nisu pokazali što zaista mogu. Šibenik je imao samo jednu šansu, mi smo morali to prije riješiti. No, na kraju smo zasluženo pobijedili i ostali u prvoj ligi - započeo je trener Puljana, Igor Cvitanović.

Kroz cijelu sezonu Puljani su mnogo rotirali s igračima, a kad se činilo da je Cvitanović našao 'dobitnu kombinaciju', silom prilika opet je morao mijenjati i to prije najvažnijeg susreta sezone. No, uspio je osigurati ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa 

- Ostali smo na jako malo igrača, imamo u kadru pet juniora. Uz sve silne probleme ponosan sam na ove dečke, uz ovoliko ozljeda i izostanaka izgurali smo sezonu koja nije bila dobra. Zahvaljujem se navijačima što su nas i tad podržali, a ja obećajem ostanem li u Puli da će svakako biti bolje u nastavku. Igrači su sretni u ovakvom ambijentu, a nadam se da je i publika sad s nama zadovoljna te da ćemo ih u velikom broju viđati i dogodine - objasnio je strateg Istre.

Nije na prvom koraku ostvario cilj, odnosno direktan ostanak u 1. HNL, ali na 'popravnom' je ispitu bio uspješan. 

- Ostanak može i ne mora značiti da ću ostati u Puli. Ljudi iz kluba će odlučiti što i kako dalje, a ja svakako želim ostati u Puli koja je jedna zdrava nogometna sredina - završio je Igor Cvitanović.

S druge strane, Borimir Perković morao je Funcutima objasniti da njegova ekipa ipak nije bila na prvoligaškoj razini.

- Čestitao bi Istri što su bili uspješniji u ove dvije utakmice. Čestitao bih mojim igračima koji su jako dobro parirali Istri. Imali smo dvije stopostotne šanse koje smo trebali iskoristiti, poslije smo energetski pali i na 2-0 je donesena odluka - započeo je trener Šibenika.

Pula: Istra i Å ibenik u utakmici doigravanja za ostanak u Prvoj HNL

Imali su prilike Šibenčani šokirati domaće, ali u ključnim je trenutcima nedostajalo koncentracije, ali i malo sportske sreće.

- Bili smo uvjereni da ćemo iskreirati takve situacije, ali prvi gol je malo prelomio. Malo nas je to poremetilo, bio je to pravi 'drugoligaški gol', a mi smo odigrali koliko smo mogli u ovim okolnostima. Svoje smo promašili i sad je gotovo - jasan je strateg gostiju.

U 2. HNL bili su vodeći većinu prvenstva, u proljetni dio ušli su s pet bodova prednosti ispred Varaždina, ali onda su Karačićevi izabranici 'dodali gasa' i na kraju izborili ulazak u 1. HNL.

- To je nogomet, događa se. Imali smo prednost, ali imali smo i problema. Nisam od onih koji će kukati i plakati. Falili su nam neki igrači, ali i nismo uspjeli dobiti neke ključne utakmice u Sesvetama i Međimurju i tu je otišla prva liga. Na jesen smo imali pet bodova prednosti, ali evo, što je tu je - zaključio je Borimir Perković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka