Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da mogu, srušio bi Poljud i vratio klub na Stari plac'

None Foto: hajduk,hr

Ivica Šurjak se na promociji knjige "Stari plac - od ledine do legende" prisjetio igrališta koje je nekad bilo vinograd pa nakon toga vojno vježbalište

U srijedu ujutro na Poljudu je promovirana knjiga "Stari plac - od ledine do legende", u kojoj je kronološki opisan preko sto godina dugi vijek legendarnog igrališta na kojem je Hajduk ispisao najljepše stranice klupske povijesti. Autori Jurica Gizdić i Robert Kučić popisali su sve što se događalo na Starom placu nakon što je on od vinograda obitelji Tecilazić postao vojno vježbalište austro-ugarske vojske, a potom i igralište Hajduka. Od prve službene utakmice 16. travnja 1911. do posljednje 7. listopada 1979. godine. U vrlo emotivnom govoru zadnji Hajdukov kapetan sa Starog placa, Ivica Šurjak,
- Da mogu, srušio bih ovaj stadion i vratio Hajduk na Stari plac, tamo gdje su ispisane najljepše stranice povijesti ovoga kluba.
Stari plac doista pamti velike dane splitskoga kluba, koji je na njemu osvojio devet naslova prvaka Jugoslavije, dva prvenstva Hrvatske, šest Kupova te na njemu postao jedna od najprepoznatljivijih momčadi. Ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u cijeloj Europi. Na Starom placu su utakmice gubili i protivnici kao što su Real Madrid, Ajax, reprezentacija SSSR-a... Danas na Starom placu igraju ragbijaši Nade, a Hajduk je u sudskom sporu hoće li taj vrijedni komad zemlje vratiti u svoj posjed.

Komentari (9)
  • Kad prolazim kraj Starog placa uvik se osićan nekako posebno..Ja mislin da bi se tribalo to vratit pod Hajdukovo vlasništvo jer je tamo Hajduk pisao svoju povjest!

    2. 9. 2009,   15:39
  • E pa nemos !

    2. 9. 2009,   16:12
  • ja konto,Čola bi...fakat liče :))

    2. 9. 2009,   15:39