Obavijesti

Sport

Komentari 157

Dalić: Godina od srebra, a mi se nismo pomakli ni milimetar

Dalić: Godina od srebra, a mi se nismo pomakli ni milimetar
1

I danas se probudim i preplašim se da sam sve samo sanjao. U ovih godinu dana mi se poptuno promijenio život, nikad neću zaboraviti fotku Vrsaljka koji leži na zastavi, trk igrača nakon penala Rakitića, kaže Dalić

VIDEO

Mislim da smo svi skupa premalo učinili da materijaliziramo ovaj veliki uspjeh. Prošlo je godinu dana, a nismo se pomakli ni za milimetar, više se ne priča o stadionu, ulaganjima i brojnim problemima koje nas muče, nismo iskoristili taj silan zanos i emocije, strast i domoljublje koji su nas krasili. Ostali smo tamo gdje smo bili prije godinu dana i to je velika šteta.

Tako misli Zlatko Dalić, hrvatski izbornik koji nas je prošle godine zlatnim slovima upisao u povijest svjetskih prvenstava.

- Neki se sjećaju utakmica, nekima su u prvom planu golovi, pobjede, finale, nekima slike naših razdraganih navijača, veličanstvenog dočeka... Ja te slike ne mogu ni danas razdvojiti, sve mi se stapa u jednu prekrasnu sliku. Često se i danas pitam je li se to stvarno dogodilo nama, jesmo li stvarno drugi na svijetu ili još sanjam lijepi san.

World Cup - Final - France v Croatia

Tih čarobnih dana biti Hrvat bilo je nešto posebno.

- Zaista mi se u ovih godinu dana preokrenuo život. Kad sam preuzeo reprezentaciju, nisam bio toliko poznat, nisam bio jedan od onih koje svi znaju... Godi mi, ali previše je toga. S druge strane, ne mogu odbiti ljude jer ne želim da mi netko dobacuje i komentira: ‘Vidi ga, uobrazio se, ne javlja se. Prebacilo ga’. Ako će to ljude usrećiti, onda sam i ja sretniji zbog njih”... Ulazak u finale države od 4,5 milijuna stanovnika, za koju je navijao svijet, nešto je posebno.

FIFA World Cup 2018 / Final / France - Croatia 4-2.

- Svaka je utakmica bila važna, ali ta s Engleskom je za pamćenje, Mandžukićev gol je najvažniji u hrvatskoj nogometnoj povijesti. I to sve protiv Engleza, čiji su mediji pisali da se ‘nogomet vraća kući’, podcjenjivali nas, omalovažavali... Kad je Mandžo zabio u 109. minuti za 2-1, nisam se veselio jer imam dovoljno iskustva i znam da su preokreti mogući. Emocije sam čuvao u sebi i nastojao što mirnije privesti utakmicu kraju. Ali kad je sudac označio kraj, a moja momčad krenula u kontru zabiti treći gol, sve je iz mene izašlo. Ponos, veselje, činjenica da si došao na krov svijeta, što je najveći uspjeh u povijesti našeg nogometa. Ne znam kako objasniti taj osjećaj, nešto neopisivo. I danas ga osjećam i nikad neće proći.

Tih dana nastale su i neke povijesne fotografije.

- Nekoliko fotografija su mi doista drage i lijepe, a jedna od tih je Šime Vrsaljko kako leži na zastavi. Druga je kad Rakitić zabija penal, a naši trče od centra prema njemu. To su fotografije na kojima se vide posebne emocije. Postoji i video koji sam snimio u hotelu kad igrači pjevaju “Moja domovina”. Bilo mi je jako teško kad smo se morali rastati i napustiti Rusiju - rekao je Dalić.

FILE PHOTO: World Cup - Semi Final -  Croatia v England

>>> Cijeli intervju pročitajte u ljetnom Expressu, koji je od srijede na svim kioscima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov