Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalić i Jertec u pustinji: Kralj je u nogomet uložio 150 mil. €

None Foto: Marko Prpić/PIXSELL 4

Nekadašnji trener Varteksa i Rijeke Zlatko Dalić vodi Al-Faisaly u S. Arabiji. S njim su još Dario Jertec, trener golmana Solomun, Boro Perković i Miroslav Jamnić

Liga u Saudijskoj Arabiji je odlična. U njoj je pet vrhunskih klubova koji jako mnogo ulažu. Kralj Abdullah bin Abdul Aziz veliki je ljubitelj nogometa, a nedavno je uložio čak 105 milijuna dolara u nogometnu ligu, a svakom je prvoligašu pripalo oko 2 milijuna, rekao je hrvatski trener Zlatko Dalić, koji je početkom sezone preuzao Al-Faisaly iz Harmaha. 

- Mi smo trenutačno šesti na ljestvici i samo smo jedan bod udaljeni od četvrtog mjesta, koje vodi u azijsku Ligu prvaka. To je velik uspjeh jer smo tek ove sezone ušli u prvu ligu i od nas se očekivalo samo da opstanemo u ligi - pohvalio se Dalić. Najljući rival im je Al-Hilal, a stadion od 7000 mjesta uvijek pun na derbiju je u Harmahu. Zlatko je sa sobom na arapski poluotok poveo bivšeg dinamovca Jerteca, čija je karijera oživjela otkako je u Harmahu.

- Jertec je odličan. S osam asistencija prvi je dodavač lige - kaže Dalić.

Harmah je mali grad, tako da slobodno vrijeme provodi u glavnome gradu Rijadu, udaljenom 185 kilometara.

- Svi smo tu bez obitelji, pa se nas pet dosta družimo međusobno. Komunikacija nam nije problem jer gotovo svi Saudijci govore engleski - dodao je hrvatski trener.

Nemire na Arapskom poluotoku u Sadijskoj Arabiji uopće nisu osjetili.

- Ovo je bogata zemlja i kralj stalno ulaže. Ljudi žive dobro tako da ih rat ne opterećuje - zaključio je Dalić.

Komentari (7)
  • taj Saudijski kralj je baš "kralj".. prije par mjeseci S.Arabija je godinu završila u profitu i to debelom profitu, a kralj je odlučio oprostiti kredite svim građanima koji ih imaju, a između ostalog je i uložio i 150 mil eurića u razvoj nogometa.. i kako ga onda narod nebi volio, a ne kao ovi diktatori u Libiji, Tunisu itd, oni sve u svoj džep trpaju.. i da, dobro su se uvalili Dalić, Jertec i ostala trenerska ekipa.. kako Ćiro kaže, kada me pere nostalgija za domom i Hrvatskom samo bacim pogled na račun i vidim da debele pare sjedaju, odmah me prođe, tako i oni vjerojatno..

    4. 4. 2011,   19:21
  • Svaka čast dečkima na snalažljivosti...

    4. 4. 2011,   19:13
  • daj Zlatko spasi me pa me povedi doli da budem domar i da farbam crte po terenu ;-)))

    4. 4. 2011,   20:50