Obavijesti

Sport

Komentari 176

Dalić: Idemo igrati napadački, igranje na bod ne donosi ništa

Dalić: Idemo igrati napadački, igranje na bod ne donosi ništa
1

Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari, rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči sutrašnjeg ogleda

VIDEO

Susret protiv Argentine najveći je u Dalićevoj trenerskoj karijeri. Svjetsko prvenstvo i dvostruki svjetski prvak nešto je što mnogi treneri mogu samo sanjati. 

- Sastav? Uvijek su sve dileme riješene, rekao sam da ćemo napraviti sitne preinake, ali neće biti puno. Protiv Nigerije je bila odlična utakmica, nije vrijeme za velike promjene, bit će promjena u taktici, moramo čuvati svoj stil igre. Braniti se? Ma kakvi, to nije naš stil, igrat ćemo napadački - rekao je Dalić i nastavio:

- Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari. Mi za prolazak moramo u dvije utakmice imati jednu pobjedu. Sutra nam je prva meč lopta.

Koliko je Dalić u pripremi utakmice potrošio vremena na analizu Argentine, a koliko na analizu Messija?

- Messi je najbolji igrač na svijetu, ne može ga nitko zaustaviti, može ga zaustaviti naša formacija, da zaustavimo protok lopte. Ne smijemo pasti u zamku da pazimo samo na Messija, moramo biti u bloku, kao protiv Nigerije. Kompaktni blok je najbolje rješenje protiv Messija.

Naravno, pitanje za Dalića bilo je  i o slučaju Kalinić.. Koliko je ta afera poremetila odnose i atmosferu u svlačionicu. 

- Meni je žao da je to toga uopće došlo, ne vraćamo se, imamo fokus na Argentinu. To je trajalo dva sata i sad je gotovo. 

Što ćete reći igračima minutu prije izlaska na teren?

- Da uživaju jer igraju protiv Messija.

Biste li htjeli igrati protiv Rusije na putu do finala?

- Uh, da dođemo do finala odmah potpisujem, neka s druge strane bude bilo tko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske