Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Moja misija je bila Hrvatska u Splitu i ovo nije zadnji put...'

'Moja misija je bila Hrvatska u Splitu i ovo nije zadnji put...'
6

Nakon Svjetskog prvenstva sam sebi sam postavio dva cilja: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na EP-u. Jedan sam ostvario, a ako ostanem izbornik, trudit ću se da dovedem češće reprezentaciju u Split, obećava izbornik

VIDEO

Hrvatska reprezentacija slavila je nad Mađarskom 3-0 na Poljudu u krasnoj atmosferi nakon osam godina od posljednje natjecateljske utakmice na ovome stadionu.

'Ovo je moja misija'

- Nakon Svjetskog prvenstva sam sebi sam postavio dva cilja: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Europskom prvenstvu. Jedan sam ostvario, a ako ostanem izbornik, trudit ću se da dovedem češće reprezentaciju u Split - tvrdi izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatska je dobila kompletnoga igrača u Bruni Petkoviću. On ima tehniku, visinu, skok, osjećaj za gol. Samo se bojim da ga ne prebaci. Ne smije živjeti na ova dva gola s Poljuda, nego mu to mora biti svakodnevica. Samo neka ovako nastavi - hvali Petkovića izbornik. 

- Luka Modrić je bolje slavio gol ovdje nego li na Svjetskom prvenstvu. Nakon utakmice nam je rekao da ovakvu atmosferu nije osjetio ni u Real Madridu - tvrdi izbornik.

- U drugom dijelu smo mogli možda zabiti još koji gol, ali smo čuvali energiju za narednu utakmicu - kaže Dalić.

- Moramo ići korak po korak, osigurati EP, ali sigurno da Hrvatska ima kvalitetu napraviti nešto na njemu. Ako Bog da da još do tog prvenstva nađemo 2-3 igrača koji će dati jednu novu snagu, ali i da sačuvamo "senatore", kako ih mi zovemo. No, prvo se trebamo kvalificirati da ne poletimo previsoko  - prizeman je Dalić.

Susret Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Modrić: Zagrijavali smo se 20 minuta naježeni! Veličanstveno
Modrić: Zagrijavali smo se 20 minuta naježeni! Veličanstveno

Trebamo još jednu pobjedu

Kako se ne bi ponovio Azerbajdžan, Hrvatska će se odmah koncentrirati na Wales koji slijedi u nedjelju. 

- Ne želimo naravno da se to ponovi. Mi ćemo se odmah okrenuti novoj utakmici, iako nije lako, igrači se ozljeđuju kada igraju dvije utakmice u tri dana - govori izbornik pa dodaje kako ne obraća pozornost na to kako drugi igraju:

- Sve ovisi o nama. Trebamo 15 bodova, znači još jednu pobjedu i već u nedjelju idemo po nju.

'Hvala, Dalmacijo!'

- Mislim da se nikada utakmica Hrvatske nije igrala u boljem ambijentu. Dalmacija, Hrvatska hvala na ovome sjajnom ambijentu. Bez ružnih povika, bez pirotehnike. Ovo je dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti. Nogomet čini čuda - započeo je izbornik Dalić.

- Možda smo malo pali u drugom poluvremenu, ali to sada nije bitno, pobijedili smo - priznao je izbornik.

Sjevernoirska tragedija na De Kuipu, Belgija prva na Euru!
Sjevernoirska tragedija na De Kuipu, Belgija prva na Euru!
Split: Slavlje na Poljudu nakon što je Hrvatska pobjedila Mađarsku s velikih 3:0

Nije ljut na Perišića

Ivan Perišić promašio je penal s kojim je Hrvatska mogla ići na 4-0, no izbornik nije ljut.

- Luka je trebao pucati penal, ali je prepustio to Ivanu. On je pucao lijevom nogom, iako igra s obje, no nije mi rekao zašto je pucao lijevom. Nema veze - tvrdi Dalić.

- Postoji razlika između reprezentacije i kluba, moram čuvati "kuću", ako me razumijete. Mi moramo biti zajedno. Igrači i koji ne igraju previše u klubovima, večeras su bili sjajni. Rebić je bio možda i najbolji igrač na terenu, Rakitić isto odličan.

- Sigurno je da i Vlašić i Brekalo nama nose veliku energiju, uz igrače koji se poznaju u dušu kao Rebić i Perišić. Sigurno da ta kohezija ima utjecaja u mom izboru prvih 11 - kaže izbornik. 

Poljud mu skandirao, a Kolinda kaže: Jakov je izdržao i još će!
Poljud mu skandirao, a Kolinda kaže: Jakov je izdržao i još će!

Vatreni uz Dina

- Vatreni se priključuju dobrim željama u potrazi da se potraga nastavi i da se kapetan Dino vrati doma - za kraj je rekao izbornik i zaslužio pljesak press rooma.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Hungary

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener