Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dalić: Bilo mi je tako žao kad me nazvao i rekao da odlazi...

Dalić: Bilo mi je tako žao kad me nazvao i rekao da odlazi...
8

Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojom je igrao, rekao je Šuker

VIDEO

Kad me Mario nazvao i obavijestio o svojoj odluci, naravno da mi je bilo žao. No razumijem i apsolutno poštujem njegovu odluku. Oprostio se u velikom stilu, s tri gola u eliminacijskoj fazi Svjetskog prvenstva i tom srebrnom medaljom kao vrhuncem karijere, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Mario Mandžukić oprostio se od hrvatskog dresa nakon 11 godina.

- Hvala Mandži na svemu što je dao za reprezentaciju, iza njega je iznimna reprezentativna karijera. Vrhunski smo surađivali ovih deset mjeseci od kada sam izbornik i hvala mu na tomu. Sjajan je profesionalac i igrač, ne moram posebno ni govoriti koliki je obol dao našem uspjehu u Rusiji. Ne sumnjam da će, zajedno s Ćorlukom, ostati najvatreniji navijač Hrvatske, a želim mu svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere - dodao je Dalić.

Mario Mandžukić (32) je drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, za koju je debitirao u studenome 2007. U 11 godina skupio je 89 nastupa i zabio je 33 gola. Više golova od njega zabio je samo Davor Šuker (45 pogodaka).

U hrvatskom dresu igrao je na Euru 2012., SP 2014., Euru 2016. te na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je s Vatrenima osvojio srebro. U Rusiji je zabio tri gola, sva tri u nokaut fazi, a posebno ćemo pamtiti pobjednički gol u produžetku polufinalne utakmice protiv Engleske. Zabio je i Francuzima u finalu SP-a. To mu je bio zadnji nastup za Vatrene.

Za veliki doprinos hrvatskoj reprezentaciji priznanje mu je odao i čovjek kojeg nije uspio skinuti s prvog mjesta ljestvice strijelaca, predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Znam koliko je svakom igraču teško reći zbogom reprezentaciji, kao što je i nama teško prihvatiti svaki odlazak. No, trebamo razumjeti i poštovati takve odluke, posebno uzimajući u obzir fenomenalan uspjeh reprezentacije u Rusiji. Mariju možemo samo skinuti kapu za sve što je dao reprezentaciji u ovih 11 godina, a posebno za doprinos tom povijesnom srebru - izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao:

- Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojom je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju. Sve to čini ga istinskim velikanom hrvatske reprezentacije. U ime nogometne obitelji zahvaljujem mu na svemu što je dao Hrvatskoj i želim sve najbolje u nastavku klupske karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...