Obavijesti

Sport

Komentari 99

Dalić oprostio: Duje Ćaleta-Car opet u hrvatskoj reprezentaciji!

Dalić oprostio: Duje Ćaleta-Car opet u hrvatskoj reprezentaciji!
1

Nakon što jedini nije igrao protiv Tunisa i preskočio dvije posljednje akcije Duje Ćaleta-Car bit će na Dalićevom popisu. To je najbolje riješenje, 23-godišnji Šibenčanin odradio je kaznu

VIDEO

Odlazak na Europsko prvenstvo, budućnost u reprezentaciji, status među igračima... Sve je to bilo Duji na kocki. No Zlatko Dalić je čestit čovjek, sklon praštanju i Duje Ćaleta-Car će danas, kako doznajemo, opet biti u hrvatskoj reprezentaciji!

Pokretanje videa...

20:28

Sve je počelo u lipnju, kad Duje nije otišao s mladom reprezentacijom na Euro. Izbornik Nenad Gračan je tvrdio da nije htio ići zbog umora, Duje je to demantirao, pa se pojavila priča da je otišao na Maldive.... Uglavnom, na Euru ga nije bilo i Dalić ga je stavio na led. U međuvremenu, Duji se život potpuno promijenio.

- U javnosti me se prikazuje kao glavnog negativca, a najviše mi je žao zbog obitelji. Poznaje ih cijeli grad, sad im ljudi prigovaraju na ulici: ‘Što Duje glumi’. A već su i oni umorni od silnog objašnjavanja što se točno dogodilo. Obitelj mi je pod velikim pritiskom, a to najviše boli - rekao je Duje.

Ako ćemo realno, Duje je svoju kaznu odradio. Na prijateljskoj utakmici protiv Tunisa, u lipnju u Varaždinu, Dalić je sve igrače ubacio u igru osim jednog, pogađate, Duje Ćalete-Cara.

Potom ga nije zvao u sljedeće dvije akcije, onu za Slovačku i Azerbajdžan, te posljednju za Mađarsku i Wales. To su “de facto” tri akcije, što je, vjerujemo, dovoljna kazna. Da ga nije pozvao za Slovačku, u situaciji kad nema Dejana Lovrena ni Domagoja Vide, ne bi ga zvao do kraja svojega mandata. Jer bilo kakav kasniji poziv bio bi najobičnija budalaština.

Pozvati ga na Europsko prvenstvo, a da pritom nije igrao u kvalifikacijama (izuzev prve utakmice protiv Azerbajdžana) Duji bi zapravo bila nagrada. Nešto kao “ne trebaš se mučiti po kvalifikacijama, ideš izravno na Euro”. Takav scenarij, uvjereni smo, nećete gledati jer bi kazna postala nagrada.

Duje se nekoliko puta ispričao, naglasio je da nije kriv i da je za reprezentaciju igrao uvijek.

- Nikad, baš nikad nisam odbio igrati za hrvatsku reprezentaciju! Uostalom, zbog nastupa u prijateljskoj utakmici za U-20 vrstu propustio sam i sestrinu svadbu. Nikad nisam nikome rekao kako sam umoran ili kako ne želim nastupati za Hrvatsku, pa nisam mogao vjerovati kad sam sljedeći dan u medijima vidio Gračanove izjave. Ništa od toga nije bila istina - rekao je Ćaleta-Car.

Dalić je izbornik koji je spreman opraštati, oprostio bi i Nikoli Kaliniću onaj “bahatluk” na Svjetskom prvenstvu da se ovaj ispričao i prihvatio krivnju. Stoga, da smo se mogli kladiti, novac bismo stavili da će se Duje Ćaleta-Car naći na današnjem Dalićevu popisu. I to je najbolje rješenje za obje strane, jer ipak je riječ o 23-godišnjem igraču, pred kojim je još desetak godina igranja za reprezentaciju.

E, sad, što se tiče prvih 11, tu su, kako saznajemo, u prednosti Matej Mitrović iz Club Bruggea i Dino Perić iz Dinama. Da, Dinamov stoper je toliko oduševio izbornika Dalića da je u ovom trenutku njegovo igranje protiv Slovačke gotovo sigurna stvar.

Na Slovačku za 100 kuna: Od utorka počinje prodaja karata
Na Slovačku za 100 kuna: Od utorka počinje prodaja karata

Na popisu će se, prvi put od lipnja, naći i Andrej Kramarić, koji je u odličnoj formi, a svoje mjesto, već standardno, dobit će i Mislav Oršić. Izbornik u veznom i napadačkom dijelu neće raditi nikakve eksperimente, no bit će na mukama odrediti najboljih 11, pogotovo u napadu

Kramarić igra sjajno, zabio je u dvije posljednje utakmice, Oršić je drugi strijelac Lige prvaka, zabio je golova koliko i Barcelona i jedan više od Real Madrida... Jedina dvojba bio je Duje Ćaleta-Car, za 23-godišnjeg Šibenčanina danas je "dan D" nakon kojeg će opet biti "vatreni". Popis bi HNS trebao objaviti tijekom dana.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu