Obavijesti

Sport

Komentari 146

Zlatko Dalić: Protiv Engleza na Wembleyu igramo i za Vukovar

Zlatko Dalić: Protiv Engleza na Wembleyu igramo i za Vukovar
1

Nagradilo nas je, i Jedvaja i sve nas. Nitko od nas nije bio u fazi obrane tijekom zadnjeg napada i onda zabijemo gol. To pokazuje koliko dečki žele pobjedu i žive za sve ovo, rekao je Dalić nakon 3-2 pobjede

VIDEO

Nevjerojatna završnica na Maksimiru! Hrvatska je golom Tina Jedvaja u 93. minuti došla do bitne pobjede protiv Španjolske (3-2)  u Ligi nacija. Vatreni će u nedjelju u 15 sati gostovati na Wembleyu protiv Engleske u zadnjem kolu i loviti pobjedu za prvo mjesto i prolazak skupine. Utakmica pada na 18. studenoga, dan pada Vukovara u srbočetničkoj agresiji.

- Prvo čestitam igračima i svima koji su bili na stadionu, nagradilo nas je na terenu. Bila je to sjajna utakmica. Rezultat se okretao ovako i onako. Stajali smo dobro, i poštovali raspored i to nas je nagradilo. I tog bloka smo se otvarali i stvorili šanse. Na kraju je to sve bilo prekrasno.  Sad idemo na Englesku. Utakmica je već u nedjelju, no imat ćemo taj motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sjećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bit ćemo u mislima s njima - rekao je Dalić i nastavio:

- Nagradilo nas je, i Jedvaja i sve nas. Nitko od nas nije bio u fazi obrane tijekom zadnjeg napada i onda zabijemo gol. To pokazuje koliko dečki žele pobjedu i žive za sve ovo - kaže Dalić, koji je posljednjih pola sata ubacio Nikoli Vlašića i Josipa Brekala.

- Vlašić i Brekalo su zaslužili šansu. Trebali su nam mladi igrači i nova energija. Oni su ti koji nose novu snagu i energiju, ali moraju dati sve od sebe kako bi se izborili za minute. Svoju klasu su pokazali u klubovima i mladoj reprezentaciji. Idemo na Wembley uživati u nogometu. Najvažnija su nam tri boda kako bi mogli biti nositelji u kvalifikacijama za Euro.. Idemo probati dobiti Engleze - rekao je Dalić i dodao zaključio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opisao je Dalić i situaciju u zadnjem napadu u kojem je Jedvaj zabio gol za pobjedu.

- Ne mogu vam to ni opisati. Vidim svih 11 igrača kako napadaju i vičem: "Šime vrati se", a on mi kaže: "ne mogu šefe, dat ću gol". Eto toliko su vjerovali u sebe i toliko su željeli tu pobjedu. Mislim da je ovo jedna savršena večer koja je započela svečanom dodjelom dresova Subašiću, Mandžukiću i Ćorluki koji su naša obitelj, a završila je golom u zadnjoj minuti.

- Rekao sam da ćemo biti najbolji kada krenu kvalifikacije za Euro u ožujku. Mi smo pokazali zajedništvo i obitelj, veseli me što su Mandžo, Suba i Čarli to sve doživjeli s nama. Uživamo svi, ta sinergija navijača i igrača je nešto nevjerojatno.

Hrvatsku očekuje u nedjelju utakmica protiv Engleske koja je jako bitna.

Ukoliko izgubimo i odigramo neriješeno to znači da ćemo biti posljednji u skupini i da ćemo izgubiti status nositelja u kvalifikacijama za Euro. No zato pobjeda nosi sve. Nosi status nositelja i plasman na završni turnir Lige nacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića