Obavijesti

Sport

Komentari 58

Dalić: To finale nikad u životu neću pogledati, preteško mi je

Dalić: To finale nikad u životu neću pogledati, preteško mi je
1

Drago mi je da sam u konkurenciji među tri najbolja trenera svijeta. Ali, to je prije svega zasluga naših igrača, jer bez njih ne bih uspio, rekao je uoči susreta sa Španjolskom izbornik Zlatko Dalić

VIDEO

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak očekuje dvoboj drugog kola Skupine 1 Lige A Lige nacija, u kojem će snage odmjeriti sa Španjolskom. Vatreni su uoči ovog odgleda odradili trening u Elcheu, gdje će se utakmica i igrati, a izbornik Zlatko Dalić je pun optimizma:

- Znam da Španjolska nije 15 godina izgubila natjecateljsku utakmicu na domaćem terenu, ali vjerujem da možemo srušiti tu tradiciju. Rušili smo neke tradicije i na SP-u, zašto ne bi i sada u Elcheu. Vjerujem da nakon Argentine i Engleske možemo srušiti i trećeg svjetskog prvaka u dva mjeseca.

Luka dobio rođendansku tortu: Želim nam pobjedu u utorak...
Luka dobio rođendansku tortu: Želim nam pobjedu u utorak...

- Znam da će igrati presing na nas, da će napasti od prve minute, da će nam pokušati sakriti loptu. Ali, mi imamo odgovor za to. Moramo biti agresivniji nego u Portugalu, moramo stajati bliže lopti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A optimističan je i po pitanju Domagoja Vide:

- Vida će biti u prvih 11. Poznavajući njegov karakter stisnut će zube i igrati.

Zlatko Dalić jedan je od kandidata za nagradu za najboljeg trenera svijeta, uz Didiera Deschampsa i Zinedinea Zidanea.

- Drago mi je da sam u konkurenciji među tri najbolja trenera svijeta. Ali, to je prije svega zasluga naših igrača, jer bez njih ne bih uspio. No, ovaj izbor među tri najbolja trenera je dokaz da i hrvatski treneri vrijede. Samo što je nama puno teže probiti se, jer ne dobivamo šanse u europskim klubovima. 

Vatreni imaju petoricu u izboru za najbolju momčad godine...
Vatreni imaju petoricu u izboru za najbolju momčad godine...

Upitan je li s Modrićem i Rakitićem na Svjetskom prvenstvu kopirao igru Španjolske iz njenih zlatnih dana, od 2008. do 2012. s Andrésom Iniestom i Xavijem Hernándezom, odgovorio je da nije.

- Možda je tako izgledalo, no mi nikoga ne kopiramo. Pokazali smo momčadsku igru, zajedništvo, borbenost... U nekim trenucima smo imali sreće, ali ona prati hrabre, a mi smo ju zaslužili - rekao je.

Hrvatska je na SP-u osvojila srebrnu medalju nakon što je s 2-4 izgubila u finalu od Francuske, a Dalić se toga nevoljko prisjeća:

- Finale protiv Francuske nisam gledao, neću ga pogledati više nikada u životu, preteško mi je to.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu