Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Damir Martin: Drugačije ne ide, sam kucam na vrata sponzora

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SRAMOTA Damir Martin prepušten je sam sebi, Glasnović je zanimljiviji Talijanima nego Hrvatima, a Tončiju Stipanoviću ni ime na spomen-ploči u njegovu Splitu nisu napisali kako treba

Točno mjesec dana nakon završetka Igara u Riju Sara Kolak je još podstanarka, Josip Glasnović čeka zaposlenje, a Šime Fantela i Igor Marenić još nisu ni vidjeli obećane stanove. Zapravo, ne znaju niti gdje su. E, to vam je cijena olimpijskog zlata u Hrvatskoj.

- Bojim se da mi se ne dogodi slučaj Giovanni Cernogoraz. On je zlato u trapu osvojio 2012. u Londonu, a posao u vojsci dobio je, unatoč brojnim obećanjima, tek prošle godine. Valjda sam zaslužio dobiti posao, mislim da sam puno dao Hrvatskoj - rekao je Josip Glasnović, koji je u Riju naslijedio Giovannija.

Sa zlatom je, eto, dobio samo brige.

Prihvatio bi bilo koji posao

- Iz HOO-a kažu da rade na tome da brzo dobijem posao. Prihvatit ću bilo što, radio bih i u Čistoći i kao šumar. Vani je to regulirano, postoje sportske grupe u vojsci, policiji, šumarstvu... - kaže Glasnović, koji zbog zbog umjetne leće u oku ne može biti primljen u vojsku jer nije odslužio vojni rok.

- Htio sam vojni rok odraditi prošle godine, no rekli su mi da sam prestar. Granica je, mislim, 27 ili 28 godina, a ja sam prošle godine imao 32 - kaže Glasnović.

Zlatna kopljašica Sara Kolak živi kao podstanarka, a to će i ostati, bez obzira na veliki uspjeh u Riju. A podstanarka je kod trenerove mame.

Bjelokošćanin dobio kuću

- To mi i odgovora, nemam dečka, ne dovodim nikog doma i imam svoj mir - kaže Sara, koju s 21 godinom još ne muče financijski problemi, premda joj je Sandra Perković priskočila u pomoć kupivši joj koplje za više od 1000 eura.

- Nisam gladna, imam krov nad glavom i sjajnu obitelj. U koplje nisam otišla zbog novca - kaže Sara.

Vjerojatno nisu niti Bjelokošćanin Sheik Cisse Sallah i Singapurac Joseph Schooling. Međutim, prvi je za zlato u taekwondou dobio kuću i 570.000 kuna. Potonji je u plivanju pobijedio Phelpsa i zaradio pet milijuna kuna.

Našim zlatnim jedriličarima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću grad Zadar obećao je stanove, no zasad je to samo usmeno. Dečki nisu vidjeli niti nacrte. Srebrni Tonči Stipanović dobio je samo ploču na šetnici u Splitu na Rivi.

Ružni komentari

- Vjerujem da ćemo dobiti te stanove, žao mi je tek što su neki komentari negativni, da možda ne zaslužujemo te stanove - kaže Fantela.

Damir Martin, srebrni veslač u skifu, pak, sam je uzeo stvari u svoje ruke.

- Nitko se neće boriti za tebe. Imam dvije srebrne medalje, a sam kucam na vrata sponzora i zovem ih - kaže veslačko čudo iz Vukovara.

Komentari (2)
  • Jos bi im i ukrali te medalje koje su osvojili da mogu a kamoli nesto dali...

    22. 9. 2016,   09:36
  • Ne pricaj gluposti,u Hrvaskoj da ce te netko nesta ukrast,pored politicara,ma jok!

    22. 9. 2016,   09:54