Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Damir Martin: Idem na Igre, ali Zimske u Pekingu ‘22. godine!

None Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 7

Izazovno bi mi bilo otići na Zimske olimpijske igre u skijaškom trčanju. Veslanje dijeli slične performanse s tim sportom što se tiče snage i kapaciteta., rekao nam je Damir Martin

Po mjesec dana tijekom zime mi veslači provedemo trenirajući skijaško trčanje, zaledi nam se Jarun i bude prehladno, kaže Damir Martin (29).

Dvostruki osvajač srebrne olimpijske medalje u veslanju rekao nam je kako bi mu bilo izazovno nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u skijaškom trčanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najjači olimpijac svijeta: 'Snažniji sam i od većine automobila' Gost u studiju: Damir Martin, srebrni veslački olimpijac Voditelj: Ivan Radnić, sportski novinar

Objavljuje 24sata u 13. travnja 2018

- Veslanje dijeli slične performanse s tim sportom što se tiče snage i kapaciteta. Ciljam li na iduće Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.? Ostavit ćemo upitnik tu, haha - zagonetan je bio Vukovarac.

Gostujući u studiju 24sata, Martin je otkrio kako se skijaškim trčanjem ne bavi tek kako bi održao formu tijekom zime, nego i tu ostvaruje dobre rezultate.

- U slučaju nastupa na Zimskim igrama moto mi, naravno, ne bi bio pobijediti i ostaviti sve iza sebe, nego “važno je nastupiti”. Kad dođe nizbrdica, radije to prođem sporije i tu se napravi ta razlika. Naravno da ću poraditi na tom tehničkom dijelu ako se ikad odlučim na to. Ali na uzbrdici dominiram - kaže Martin.

Kada bi se prelazak mogao dogoditi? Možda već nakon OI u Tokiju 2020.

- Mogao bih se dvije godine maknuti od veslanja, odmoriti glavu, prihvatiti se skijaškog trčanja i vidjeti mogu li osvojiti potrebne FIS-bodove za ispunjavanje norme - zaključio je Martin.

Komentari (3)
  • Sportašina od glave do pete.

    14. 4. 2018,   13:46
  • Jedan veliki gospodin. Kapa do poda majstore

    14. 4. 2018,   13:53
  • Vrlo dobar čovjek I prijatelj želimo mu svaku sreću u životu I u sportu

    15. 4. 2018,   04:42