Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Damir Martin izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski veslač Damir Martin (31) trebao je jedno od prva tri mjesta u finalu samaca na SP-u u Austriji. Završio je drugi i tako se plasirao na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine

Hrvatski veslač Damir Martin (31) osvojio je drugo mjesto u B finalu samaca na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linz-Ottensheimu i na taj način izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sjajno je 31-godišnji Vukovarac veslao u nedjelju, znajući da mu jedno od prva tri mjesta donosi olimpijsku vizu. Martin je od starta nametnuo jak tempo i bio najbrži na prva tri prolaza. U završnih 500 metara njegova prednost je počela kopniti pa ga je u posljednjim zaveslajima uspio prestići Novozelanđanin Robert Mason, dok je treći bio Talijan Simone Martini. Sva trojica veslača izborila su plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Masonovo pobjedničko vrijeme bilo je 6:56.270 minuta, Martin je bio 15 stotinki sporiji, a Talijan Martini je zaostao 65 stotinki za pobjednikom.

Zagreb: Damir Martin osvojio je prvo mjesto u utrci samaca na Jarunu | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, Damir Martin je 2016. godine u Rio de Janeiru osvojio srebrno odličje, nakon što su suci pregledavajući fotofiniš odlučili da je Novozelanđanin Mahe Drysdale bio brži za nekoliko tisućinki.

Baš kao što je tada u Riju pobrao simpatije slavljem osvojenog olimpijskog srebra, Damir Martin je slavljem zbog drugog mjesta u B finalu Svjetskog prvenstva i izborenog plasmana na OI u Tokiju, još jednom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu.

 

Tema: Sport fanatik

Komentari (3)
  • Čestitam Damire, a sad se primi posla i ozbiljnog treninga jer biti 4. na OI neće biti nikakv uspjeh, koliko god ti svi lagali suprotno.... Zlato je zlato, ostale dvije farbe su kakve takve utjehe, a sve ostalo je "mačku o rep"....

    1. 9. 2019,   15:58
  • čestitam, sljedeće godine napad na zlato

    1. 9. 2019,   14:48
  • Bas cudno da je

    1. 9. 2019,   13:36