Obavijesti

Sport

Komentari 14

Dan kada je Janica ušla među besmrtne: Ma tresla sam se...

Dan kada je Janica ušla među besmrtne: Ma tresla sam se...
2

Sve mi je nekak nejasno, nemrem vjerovat, to je nemoguće. Samo sam išla dolje, glavom bez obzira, rekla je Janica Kostelić koja je na današnji dan prije 18 godina osvojila zlato u kombinaciji u Salt Lake Cityju...

VIDEO

Te godine je u Salt Lake Cityju stvorena povijest. Navijači su klicali i uživali u prizorima jer su znali da gledaju najbolju skijašicu svih vremena. Govorimo o Janici Kostelić koja je briljirala na Zimskim olimpijskim igrama 2002. godine kada je osvojila čak tri zlata i jedno srebro.

Pokretanje videa...

01:27

Jedno zlato iz te nevjerojatne kolekcije osvojila je je baš na današnji dan, prije 18 godina na Valentinovo. 

- Sve mi je nekak nejasno, nemrem vjerovat, to je nemoguće. Samo sam išla dolje, glavom bez obzira. Na startu slaloma druge vožnje počela sam se malo tresti, što mi se nikad ne događa. Brzo sam krenula zakopčavat pancerice da ne mislim na to - rekla je Janica  tada za HRT nakon sjajne pobjede u kombinaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Salt Lake City 2002: Kostelic gewinnt drittes Gold

Bila je tada na vrhuncu, jednostavno nepokolebljiva i nepogrešiva. Kako god odvozila vožnju, u cilju bi ju dočekalo zeleno prolazno vrijeme, a to je frustriralo njezine protivnice koje nisu imale lijeka protiv nje. 

Janica Kostelić osvojila je olimpijsko zlato!

Na današnji dan 2002. godine Janica Kostelić osvojila je povijesnu medalju za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama. I to ne bilo kakvu! S dva fantastična nastupa u kombinacijskom slalomu i spustu, pomela je konkurenciju i osvojila zlato! Pokazat će se tek jedno u nizu jer je u Salt Lake Cityju osvojila ukupno četiri medalje, od čega tri zlata i jedno srebro. Podsjećamo kako je Janica doživjela osvajanje svoje prve olimpijske medalje. 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 >>> http://bit.ly/2SoBdrU

Objavljuje HRT Sport u Srijeda, 12. veljače 2020.

U, za nas, povijesnom Salt Lake Cityju osvojila je zlato u kombinaciji, veleslalomu i slalomu, a na stepenicu niže stala je nakon superveleslaloma.

Olimpic_Games_Torino_2006

Hrvatska je sveukupno na Zimskim olimpijskim igrama osvojila 11 medalja, 10 je došlo iz loze Kostelić, a čak četiri smo osvojili na Valentinovo. U nastavku vam donosimo tko nas je još sve obradovao osim sjajne Janice.

Ivica osvojio srebro

Bila je to prva Ivičina medalja na Olimpijskim igrama. Janica je tada, u Torinu 2006. godine, osvojila zlato u kombinaciji i srebro u superveleslalomu, a do povijesne medalje došao je i brat Ivica, koji je u kombinaciji uzeo srebro iza Teda Ligetyja. Samo 53 stotinke nedostajale su do zlatnog odličja. Hrvatska je na kraju olimpijskog turnira završila treća po redu po broju osvojenih medalja iza Austrije i Amerike.

Bronca Jakova Faka

Bio je stjegonoša na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010., a sjajnu formu najavio je osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji godinu ranije. Jakov Fak osvojio je prvu hrvatsku olimpijsku medalju u nordijskom skijanju. Tada su se Slovenci trgali da ga dovedu, a na kraju su i uspjeli. Bez obzira, bilo je ovo povijesno postignuće za hrvatski sport.

Kostelić opet srebrni

Ivica je tada u potpunosti opravdao očekivanja i nakon kombinacijskog srebra iz Torina, uzeo je novu olimpijsku medalju - srebro u superkombinaciji u Vancouveru 2010. Odvozio je fenomenalan spust i postavio temelj za medalju. Za vodećim Akselom Lundom Svindalom zaostajao je svega sekundu i pet stotinki. Ukupni pobjednik na kraju bio je veliki Bode Miller, koji je tako kompletirao odličja osvojivši svoje prvo olimpijsko zlato. Pobijedio je ispred Ivice za svega 33 stotinke.

REUTERS/PIXSELL

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener