Obavijesti

Sport

Komentari 86

'Sa Zdravkom sad lakše radim, a Bjelici zamjeram samo jedno'

'Sa Zdravkom sad lakše radim, a Bjelici zamjeram samo jedno'
4

Nenad Bjelica ima bolje uvjete i od Vahida Halilhodžića, a tko god ga želi neće proći tako jeftino. No, zamjeram mu što je rekao kako Dani Olmo nije produkt Dinama, kaže Zoran Mamić

VIDEO

Zoran Mamić je u prvom javnom istupu nakon osam mjeseci pričao o Daniju Olmu i Marku Pjaci, a u drugom dijelu intervjua za hrvatske tiskane medije, pa i 24sata, progovorio o Nenadu Bjelici, cijeloj priči oko izgradnje novog stadiona, pa i svom bratu Zdravku Mamiću.

Pokretanje videa...

01:06

- Nenad Bjelica je na ljeto potpisao novi ugovor s Dinamom, a tko god ga želi već ovoga ljeta, vjerujte neće proći baš jeftino. On ima važeći ugovor s Dinamom, mi smo prezadovoljni s njime, tu radi sjajan posao. Nikada nijedan trener u povijesti, pa čak ni Vahid Halilhodžić, nije imao uvjete poput njega. Oba dvije strane su zadovoljne, Bjelica isporučuje rezultat i sjajno Dinamo predstavlja u javnosti. Iskreno, ne znam ni jesu li mediji ikada i s jednim trenerom imali bolju komunikaciju van pressica - kaže Zoran Mamić koji je treneru Dinama ipak našao jednu zamjerku:

- Uvijek sam iskren, ali Bjelici zamjeram samo što je za Danija Olma rekao kako je on produkt svojih roditelja. Znam kako će to sada ispasti, pa i kako će se neki mediji raspisati o velikoj svađi Bjelice i Mamića, ali toga ovdje nema. I neće je biti, zna i Neno što mislim o njemu. No, svaka čast svakome, ali Dani Olmo je za mene produkt Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Pjaca nije želio u Dinamo, a na Olmu smo mogli napraviti više'
'Pjaca nije želio u Dinamo, a na Olmu smo mogli napraviti više'

Postoji li nešto čime niste zadovoljni ove sezone?

- Uh, kada bi mogao vratiti vrijeme, sigurno bi promijenio završnicu one utakmice sa Šahtarom. Malo me muči i cijela ta priča oko gradnje novog stadiona, vjerujem da će Grad to sve brzo pokrenuti, ali mi ništa još nemamo na papiru. Dinamo stoji Gradu na usluzi, želimo biti dio te priče, pa i ravnopravan partner, ali mi ne možemo donositi ključne odluke oko priče o stadionu.

U Dinamu maštaju i o gradnji kampa...

- Žalosti me i situacija oko tog potencijalnog kampa, mislim da su nam Svetice tu bile najbolji izbor, ali tu je već donošena odluka o gradnji atletskog stadiona. Respektiram atletičare, znam da i oni moraju imati bolje uvjete, ali mi je čudno da pored stadiona za koji je odlučeno koji će biti u Maksimiru, nije i naš kamp. A mi ga sada moramo tražiti negdje drugdje, to mi je teško objasniti.

Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Zoran Mamić je nastavio...

- Mi ćemo biti u problemima, velikim problemima, kada se konačno krene graditi taj novi stadion u Maksimiru. Pa gdje će tada trenirati naša djeca? Mi ne možemo našu djecu poslati da treniraju između kamiona, bagera i dizalica. I tu ćemo stvarno biti na velikim mukama. A nitko nam ne nudi druge opcije gdje možemo trenirati.

Dinamo je produljio vjernost sa svojim kapetanom Arijanom Ademijem...

- Ademi? S njim smo riješili novi petogodišnji ugovor po istim uvjetima što pokazuje koliko je njemu stalo do Dinama. Mi smo u teškim trenucima stali iza njega, on sada stoji iza nas i svaka mu čast. Između nas vlada veliki respekt, vi sami znate kakve je on uvjete mogao imati u Emiratima. Rekao bih da je sada u Kruni Jurčiću izgubio jednog prijatelja, ali to je dio nogometa. Mi Ademiju ne bismo radili nikakve probleme oko odlaska, iako je to bila ponuda koja za status kapetana Dinama ne bi bila neko čudo.

Dinamo u 4. kolu Lige prvaka ugostio Šahtar

A kako na cijelu situaciju oko Dinama gleda vaš brat, Zdravko?

- Ma ne mogu vam ni prepričati što Zdravko priča na temu Dinama, on stvarno treba ići na promatranje. To je nemoguće, pa mi se čujemo desetak puta na dan i pričamo samo o Dinamu, igračima, momčadi, uvjetima... Vjerujte, mi ne pričamo o sudskim procesima, jako malo i o našim obiteljima, sve se svodi samo na Dinamo. Nevjerojatno. Ali, sada je puno mirniji nego prijašnjih godina, s njime je sada puno lakše raditi i razgovarati - završio je Zoran Mamić, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet