Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počela prodaja karata za Euro: Prijavite se i čekajte lutriju...

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska će na Euru 2020. igrati u skupini sa Engleskom, Češkom i pobjednikom skupine C Lige nacija. Za kupnju ulaznica prvo se potrebno prijaviti na stranicama Uefe od danas pa do 18. prosinca

Vojska 'kockica' okupirat će London i Glasgow početkom ljeta sljedeće godine, a kako bi Modrića i ekipu mogli gledati s Wembleyja ili Hampden parka morat će 'stati u red', odnosno prijaviti se za mogućnost kupnje ulaznica na stranicama Uefe. Ta je mogućnost otvorena danas i bit će do 18. prosinca. Tko prvi, njegova mlada! Ili u ovome slučaju, zlatna karta za Euro.

Na mrežnim stranicama Uefe potrebno je ispuniti obrazac za prijavu (ime i prezime, adresa stanovanja, državljanstvo, broj mobitela, broj osobne iskaznice ili putovnice, momčad koju bi željeli gledati) nakon čega će krovna europska nogometna organizacija održati ždrijeb i odlučiti kome ulaznice doista i idu.

Foto: Igor Kralj, Pixsell, Reuters

Interes će sigurno biti velik, a vrijeme apliciranja za ulaznice ne utječe na šanse za njihovo dobivanje kad se održi ždrijeb. Hrvatska je u skupini sa jednim od domaćina Eura, odnosno Engleskom, dok su preostale dvije momčadi u skupini Češka te pobjednika turnira Lige nacija (Škotska, Srbija, Norveška ili Izrael). Prednost će pri kupnji također imati oni koji su već u više navrata kupovali ulaznice preko mrežnih stranica Uefe kao i članovi udruga navijača reprezentacija.

- Savezi reprezentacija koji igraju međusobno dijelit će ulaznice dostupne za navijače momčadi koje igraju u omjeru 50-50, s tim da će Englezi kao domaćini dobiti još 1000 ulaznica. Ostale ulaznice za Wembley idu u slobodnu prodaju - objasnio je HNS-ov čovjek koji se bavi ulaznicama, Nikša Martinac.

Foto: Igor Kralj, Pixsell, Reuters

Četvrtina ulaznica koje ima HNS, što bi za Glasgow značilo 2500 ulaznica, ide onima koji su preko HNS-a "stare mušterije", odnosno, oni koji su kupovali ulaznice u zadnja tri ciklusa, kvalifikacije i Euro u Francuskoj, kvalifikacije i Svjetsko u Rusiji, te Ligu nacija. Ostali koji nisu dio te četvrtine ulaze u ždrijeb, a sve ide preko Uefe.

Ono što je najvažnije je da će hrvatski navijači za utakmicu protiv Engleske dobiti 14.000, a za utakmice u Glasgowu 10.000 ulaznica. Prva kategorija ulaznica stoji 185 eura, druga kategorija 125, a treća kategorija 50 eura.

Foto: Igor Kralj, Pixsell, Reuters

Kako Engleska igra sve utakmice na Wembleyju, Hrvatska će dvije utakmice odigrati u Glasgowu, a spomenutu protiv Engleza u Londonu.

Što se tiče smještaja, ako vam ne smeta da spavate primjerice u sobi sa drugih 14 osoba, moći ćete prenoćiti u Londonu za dvjestotinjak kuna, a želite li svoj komfor za to ćete morati izdvojiti puno više. Također, rezervirate li aviokartu sada, za povratnu kartu možete pronaći povoljne ponude od otprilike 200 eura.

Evo i rasporeda broja ulaznica za sve gradove domaćine.

 • utakmice u skupini - Kopenhagen - 14.000 ulaznica
 • utakmice u skupini - Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Dublin, Glasgow, St.Peterburg - 20.000 ulaznica
 • utakmice u skupini - München, Rim - 24.000 ulaznica
 • utakmice u skupini - London - 28.000 ulaznica
 • osmina finala - Amsterdam, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, London, Glasgow - 12.000 ulaznica
 • četvrtfinala - Baku, München, Rim, St. Peterburg - 12.000 ulaznica
 • polufinala - London - 24.000 ulaznica
 • finale - London - 26.000 ulaznica

Kada i gdje igra Hrvatska na Euru 2020.

Brzo nakon ždrijeba u Bukureštu gdje su se saznale skupine i gradovi odigravanja završnog turnira Europskog prvenstva, stvorena je i službena satnica. Nama najzanimljivija, ona skupine D izgleda ovako:

1. krug:

Engleska - Hrvatska (Wembley) // 14. lipnja 2020. u 15 sati

Pobjednik Lige nacija - Češka (Hampden Park) // 15. lipnja 2020. u 15 sati

2. krug:

Hrvatska - Češka (Hampden Park) // 19. lipnja 2020. u 18 sati

Engleska - Pobjednik Lige nacija (Wembley) // 19. lipnja 2020. u 21 sat

3. krug:

Hrvatska - Pobjednik Lige nacija (Hampden Park) // 23. lipnja 2020. u 21 sat

Češka - Engleska (Wembley) // 23. lipnja 2020. u 21 sat

Dakle, Euro otvaramo s Engleskom na Wembleyju 14. lipnja, a utakmica počinje u 15 sati. Zatim igramo u Glasgowu protiv Češke u 18 sati, a onda i protiv pobjednika Lige nacija u Glasgowu u 21 sat.

U nastavku donosimo HNS-ovo priopćenje vezano uz kupnju ulaznica za Euro:

Kada počinje i završava postupak prijava za ulaznice? Postupak prijava za kupovinu ulaznica počinje 4. prosinca u 14 sati te završava 18. prosinca u 14 sati. Profil na Uefinom portalu za prodaju ulaznica navijači mogu napraviti već danas. 

Tko se može prijaviti za ulaznice? Nositelji prijave za ulaznice moraju biti stariji od 18 godina. U svojoj prijavi mogu navesti i maloljetne osobe. Napomena: Kako biste ušli u postupak dodjele ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, potrebno je u svome profilu na Uefinom portalu za ulaznice odabrati kako ste navijači Hrvatske.

Utječe li datum i vrijeme prijave na moje izglede za kupovinu ulaznica? Ulaznice će biti dodijeljene putem ždrijeba te vrijeme prijave ne utječe na vaše izglede za dodjeljivanje ulaznica.

Za koliko se ulaznica može prijaviti jedna osoba? Jedna osoba se može prijaviti za najviše četiri ulaznice po utakmici te mora navesti osobne podatke za sve osobe. Osoba koja otvara korisnički račun te ispunjava prijavu smatra se nositeljem prijave, dok se preostale osobe u prijavi smatraju gostima.

Postoji li mogućnost za zajedničko sjedenje većeg broja prijava? Kada uspješno zaključite svoju prijavu, UEFA će vam dodijeliti jedinstven identifikacijski broj prijave. Ako navedeni broj podijelite s prijateljima koji također žele kupiti ulaznice, oni ga mogu navesti u svojoj prijavi za ulaznice, što vam može omogućiti zajedničko sjedenje (ovisno o raspoloživosti ulaznica).

Za koje se utakmice mogu prijaviti za ulaznice? Navijači se za vrijeme prosinca mogu prijaviti za ulaznice za utakmice hrvatske reprezentacije u skupini, kao i za tzv. uvjetne ulaznice za osminu finala, četvrtfinale, polufinale te finale. U slučaju da Hrvatska ne prođe do utakmice za koju ste se prijavili te kupili uvjetne ulaznice, UEFA će vam vratiti potpuni iznos cijene ulaznica.

Kako će ulaznice biti dodijeljene? Sve uspješno ispunjene prijave za ulaznice koje su zaključene do 18. prosinca u 14 sati ulaze u postupak dodjeljivanja ulaznica. Prioritet će imati najvjerniji navijači Vatrenih koji su u zadnja tri kvalifikacijska ciklusa kupili najviše ulaznice putem portala za ulaznice Hrvatskog nogometnog saveza, za koje je predviđeno 25% ulaznica. Preostale ulaznice bit će dodijeljene kroz ždrijeb.

Po kojim kriterijima su određeni navijači s pravom prvokupa/prioritetom za kupovinu ulaznica? Nakon isteka roka za prijavu za ulaznice i prije ždrijeba za ulaznice, UEFA će dodijeliti prvih 25% ulaznica prijavama čiji su nositelji najučestaliji kupci ulaznica putem HNS-ovog portala za ulaznice. Prilikom određivanja najčešćih kupaca razmatrane su kupovine ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije u sklopu zadnja tri ciklusa (EURO 2016., SP 2018. te EURO 2020.). Ako ste česti kupac ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, važno je u svojoj prijavi za ulaznice za EURO 2020. navesti broj osobne identifikacije (OIB ili broj putovnice) koji ste najčešće navodili prilikom kupovine ulaznica putem HNS-a. Ako ste već napravili korisnički račun na Uefinom portalu za ulaznice, OIB ili broj putovnice možete dodati/izmijeniti do 18. prosinca u 14 sati. Sve preostale prijave sudjeluju u ždrijebu za ulaznice.

Kako i kada će biti održan ždrijeb za ulaznice? Ždrijeb će biti održan krajem siječnja 2020. godine. Za svaku utakmicu i svaku kategoriju ulaznica bit će održan zaseban ždrijeb – stoga vaša prijava za ulaznice može biti potpuno uspješna (dodijeljene su vam ulaznice za sve utakmice za koje ste se prijavili), djelomično uspješna (dodijeljene su vam ulaznice za neke od utakmica za koje ste se prijavili), ili neuspješna (nisu vam dodijeljene ulaznice).

Kada ću zaprimiti obavijest o ishodu svoje prijave za ulaznice? Obavijest o ishodu prijave za ulaznice zaprimit ćete početkom veljače 2020. godine te ćete tada morati navesti podatke za plaćanje ulaznica.

Može li mi biti dodijeljen manji broj ulaznica od onoga za koji sam se prijavio? Za svaku utakmicu bit će održan zaseban ždrijeb, stoga je moguće kako će vam biti dodijeljene ulaznice za samo neke od utakmica za koje ste se prijavili. Unutar ždrijeba za određenu utakmicu prijave se uvijek razmatraju u potpunosti, tj. ne može vam biti dodijeljen manji broj ulaznica za jednu utakmicu od onog broja za koji ste se prijavili. 

Mogu li povećati svoje izglede na ždrijebu stvaranjem većeg broja korisničkih računa ili pojavljivanjem kao jedan od gostiju unutar većeg broja prijava? Ne. Naprotiv, ako su osobni podaci jednog pojedinca pronađeni u više od jedne prijave, svaka od tih prijava bit će poništena te neće sudjelovati u ždrijebu.

Koje su kategorije ulaznica dostupne? Navijačima su dostupne tri kategorije ulaznica. Prva kategorija odnosi se na ulaznice za sjedala koja se nalaze prema središtu glavnih tribina, druga kategorija odnosi se na ulaznice za sjedala koja se uglavnom nalaze u kutovima stadiona, dok se treća kategorija odnosi na sjedala iza golova. 

Koje su cijene ulaznica?

Utakmica otvorenja prvenstva (Rim)
Prva kategorija: 225 EUR
Druga kategorija: 145 EUR
Treća kategorija: 75 EUR

Utakmice po skupinama u gradovima: Baku, Bukurešt, Budimpešta
Prva kategorija: 125 EUR
Druga kategorija: 75 EUR
Treća kategorija: 30 EUR

Utakmice po skupinama u gradovima: Kopenhagen, London, München, Rim, Amsterdam, Dublin, Glasgow, Bilbao, Sankt Peterburg
Prva kategorija: 185 EUR
Druga kategorija: 125 EUR
Treća kategorija: 50 EUR

Osmine finala
Prva kategorija: 185 EUR
Druga kategorija: 125 EUR
Treća kategorija: 50 EUR

Četvrtine finala
Prva kategorija: 225 EUR
Druga kategorija: 145 EUR
Treća kategorija: 75 EUR

Polufinalne utakmice
Prva kategorija: 595 EUR
Druga kategorija: 345 EUR
Treća kategorija: 195 EUR
Ulaznice u kategoriji „fans first“: 85 EUR 

Finale
Prva kategorija: 945 EUR
Druga kategorija: 595 EUR
Treća kategorija: 295 EUR
Ulaznice u kategoriji „fans first“: 95 EUR

*Ulaznice u kategoriji „fans first“ odnose se na ulaznice u trećoj kategoriji koje su ponuđene po posebnoj sniženoj cijeni te kojih je dostupan znatno manji broj od standardnih ulaznica za treću kategoriju koje su dostupne po punoj cijeni.

Mogu li se prijaviti za više kategorija ulaznica? U prijavi se možete prijaviti samo za jednu kategoriju ulaznica, no možete odabrati opciju prihvaćanja ulaznica za preostale kategorije, što povećava izglede da će vaša prijava biti uspješna. Dodijeljena vam može biti samo jedna kategorija iznad ili ispod kategorije koju ste prvobitno tražili (npr. ako ste se prijavili za prvu kategoriju ulaznica, kao zamjena vam mogu biti dodijeljene ulaznice druge kategorije, ali ne i treće kategorije).

Koji su načini plaćanja dostupni? Ulaznice ćete moći platiti svim kreditnim ili debitnim karticama za koje je dostupna mogućnost kupovine putem interneta (određene VISA i Mastercard kartice) ili putem platforme Alipay.

Mogu li naknadno izmijeniti podatke u prijavi? Promjene u postojećim prijavama moguće je napraviti do kraja roka za zaključavanje prijava (18. prosinca 2019. godine, 14 sati).

Jesu li dostupne ulaznice za osobe s posebnim potrebama? Osobe s posebnim potrebama mogu se prijaviti za do četiri ulaznice s posebnim pristupom, uz svaku od kojih dolazi i besplatna ulaznica za pratitelja. Ulaznice za osobe s posebnim potrebama mogu biti uključene i u prijavu za standardne ulaznice, no ukupna prijava ne može prijeći broj od četiri ulaznice (ne uključujući ulaznice za pratitelje osoba s invaliditetom). Uz prijavu za ulaznice, osobe s posebnim potrebama trebaju priložiti dokaz o invaliditetu koji je prihvatljiv u Hrvatskoj. Dozvole za invalidska parkirna mjesta ne smatraju se dostatnim dokazom.

Komentari (40)
 • "Interes će sigurno biti velik pa će po redoslijedu prijave zainteresirani imati priliku za kupnju onog broja ulaznica koliko Uefa dopusti" ajd' ne obmanjujte ljude. Prijavio se ti danas u 14:00 ili 18.12. u 13:59 ista ti je šansa da ćeš dobiti karte - redoslijed prijava ne igra ulogu, to je rečeno tisuću puta već u zadnjih par dana, a tako je bilo i na prethodnim SP i EP.

  4. 12. 2019,   08:16
 • eto me,drhtim (sto se tice karata)😂.... uz Hrvatsku ma gdje god bili

  4. 12. 2019,   08:23
 • Volim te Hrvatska! Sretno našim reprezentativcima koji su ponos naše domovine! Pozdrav iz Sl Broda, navijat cemo kao i svaki put!

  4. 12. 2019,   11:03