Obavijesti

Sport

Komentari 78

Posljednji veliki derbi za Danija Olma, Borju Lopeza, Gyurcsa...

Posljednji veliki derbi za Danija Olma, Borju Lopeza, Gyurcsa...
3

Hajduk ovoga ljeta svim silama želi zadržati ključne igrače (Caktaš, Nejašmić, Bradarić) momčadi, dok su u Dinamu danas spremni prodati svakog pojedinca ukoliko dođe nemoralna ponuda

VIDEO

Tko će sve danas odigrati posljednji derbi Dinama i Hajduka? Teško pitanje. Sigurno je da će mnogo igrača tijekom ljeta napustiti dva hrvatska velikana i sreću potražiti negdje u inozemstvu.

Dinamo i Hajduk danas imaju različitu klupsku politiku. U Maksimiru su svi na prodaju, hrvatski prvak niti na jednu “nemoralnu ponudu” neće odgovoriti negativno. Dobro, u Dinamu se ne žele baš riješiti svih igrača iz današnjeg rostera, ali spremni su za potencijalni odlazak bilo kojeg pojedinca. I kako Bjelica kaže, “za svakog već sad moramo imati spremnu zamjenu”.
 
U Splitu je drukčija situacija, nitko od ključnih aduta nije na prodaju. Hajduk tako svim silama žele zadržati i Domagoja Bradarića, i Miju Caktaša, pa i Darka Nejašmića, igrače koji su najzanimljiviji inozemnom tržištu. Prioritet Hajduka ovog ljeta bit će rješavanje neželjenih pojedinaca, igrača koji imaju visoke ugovore (Borja Lopez, Gyurcso) ili kojima istječe ugovor (Ivanovski, Tudor, Fomitschow).  
 
U Maksimiru će, bez dvojbe, opet biti prometno. Dinamo će unovčiti svoju najveću zvijezdu, svi vjeruju kako će izlazni transfer Danija Olma biti najveći u povijesti HNL-a, ali i kako će “modri” za ovog dragulja dobiti (barem) 25 milijuna eura. Mladi španjolski reprezentativac na meti je “pola Europe”, a svaki uspjeh njegove reprezentacije na Europskom prvenstvu do 21 godine dodatno će napuniti blagajnu Dinama.
 
 
Među one koji su danas nekako najbliži odlasku iz Dinama vrte se uvijek ista imena; Dominik Livaković, Amer Gojak, Arijan Ademi i Antonio Marin. Nenad Bjelica već je najavio kako i dalje u Dinamu neće biti nepotrebnih dolazaka, tek kad netko od ključnih igrača napusti Dinamo, na tu će poziciju stići neko novo lice. O hrvatskom reprezentativnom golmanu raspituju se Englezi, Gojak je dugo na meti Nijemaca, Ademija sanjaju Francuzi, a 18-godišnjeg Antonija Marina žele svi.
 
Posljednji derbi u dresu Hajduka mogao bi odigrati Josip Posavec, Saša Bjelanović i dalje pregovara s Palermom kako bi “bijeli” otkupili njegov ugovor. No tu se još ne nazire “bijeli dim”. Hajduk bi za Adama Gyurcsa i Borju Lopeza želio dobiti po milijun, a za Stanka Jurića “rampa bi se podigla” za dva milijuna eura.
 
Ljetni prijelazni rok još nije počeo, službenih ponuda na Maksimiru i Poljudu za sada nema, sve će biti jasnije kad “mercato” službeno počne. A onda će se, i jednima i drugima, vjerojatno mijenjati planovi. Ovisno o ponudama inozemnih klubova...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.