Obavijesti

Sport

Komentari 25

Taj slalom '06. nikada nećemo zaboraviti: Nek je sretan, divo

Taj slalom '06. nikada nećemo zaboraviti: Nek je sretan, divo
2

Tko zna kako bi se ta karijera završila i koliko bi još medalja osvojila da je ozljede nisu zaustavile. Hrvatska sportska diva, snježna kraljica Janica Kostelić danas slavi 38. rođendan. Nek je sretan, Janice!

VIDEO

osam godina karijere postigla je nešto čime se rijetko tko može pohvaliti. Šest olimpijskih medalja, tri velika kristalna globusa, tri mala slalomska globusa, četiri mala globusa u kombinaciji, pet zlata sa Svjetskih prvenstava...

Pokretanje videa...

00:24

Janica Kostelić (38) svoju je veličinu zauvijek ucrtala u hrvatsku sportsku povijest i na tome ćemo joj vječno biti zahvalni.

Tko zna kako bi se ta karijera završila i koliko bi još medalja osvojila da je ozljede nisu zaustavile. Takvu dominaciju hrvatskog sporta uspjela je izjednačiti jedino Sandra Perković, no značaj Janičinih medalja u vrijeme dok je Hrvatska još uvijek bila tek mlada država ipak imaju drugačiju težinu.

Janica kostelić - doček u Zagrebu 2002.

U znaku Snježne kraljice 2020. godine, uvijek se valja prisjetiti onog čudesnog slaloma 2006. kada je s jednim štapom i bez rukavice na 24. rođendan doskijala do trećeg mjesta.

Svakim udarcem gole ruke u kolac trpjela je snažnu bol, koja je pri toj hladnoći i brzini bila neopisiva. Navijači su u nevjerici gledali što se događa, a ona je trpjela i spuštala se dalje i dalje.

Ulazak u cilj, prednost od jedne sekunde i 90 stotinki ispred Zahrobske. Ludilo na tribinama, svi skaču, pjevaju, deranje Ivice Blažička u eteru HRT-a, a našoj kraljici u tome trenutku nije bilo briga za rezultat, već je zabrinuto gledala ruku koja je toliko udaraca primila.

Janica Kostelic

- Dobro sam. Mislim da sam ruku samo natukla, ali bit će sve O.K. Dogodila mi se velika glupost. Štap se zapiknuo i prošlo mi je kroz glavu da odustanem. S dlanom više nisam mogla micati štapove, pa sam ih udarala laktom. Bila je to užasna bol - rekla je Janica nakon povijesne utrke.

Bilo je to na njezin poklon za rođendan, a kasnije se ispostavilo da je odvozila svoju posljednju sezonu. 

Izraubana ozljedama i mentalno potrošena, Janica je odlučila skinuti skije zauvijek. Bio je to užasno težak dan za nju, na pressici su potekle i suze, no tijelo je sa 24 godine bilo i previše izranjavano.

Da su koljena izdržala barem još koju godinu, pehara u vitrini bi bilo još više. Ali, ovako to veliki sportaši rade. Povlačenje na vrhuncu jer jednostavno osjetite da ste dali sve od sebe. I zato je najveća, i zato će ostati najveća sportašica koju je Hrvatska imala. Takav mentalitet rađa se jednom.

Nek je sretan, Janice, Snježna kraljice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka