Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Dani je redovito zabijao penale u Barçi. Ne znam oprašta li se'

'Dani je redovito zabijao penale u Barçi. Ne znam oprašta li se'
1

MORA GLEDATI NAPRIJED Više ga boli zbog navijača i trenera nego zbog njega samog. U Barceloni je isto preuzimao odgovornost i nikad nije promašio penal, rekao je tata najboljeg mladog španjolskog razigravača

VIDEO

Trenutak iz 74. minute finala Kupa, u kojem je Simon Sluga obranio penal Daniju Olmu, vjerojatno je bio presudan da Rijeka svlada Dinamo (3-1) i da Rabuzinovo sunce zasja na Rujevici.

Na tribinama Aldo Drosine bio je i Danijev otac Miguel kojemu, dakako, nije bilo svejedno što mu sin nije uspio zabiti i vratiti "modre" od 0-2 na 2-2.

- Bila je to otvorena utakmica između dvije najbolje momčadi hrvatske lige. Vidio sam Dinamo koji je pokušao dominirati utakmicom, ali nije mogao pronaći put do gola, i Rijeku koja se pokušala braniti i nakon svake Dinamove pogreškom bila je opasna u njegovoj polovici - rekao nam je Miguel Olmo.

Croatian Cup Final - GNK Dinamo Zagreb v HNK Rijeka

Daniju je teško pao promašeni penal.

- Da, logično da je tužan jer je to bio ključni trenutak utakmice. Penal bi digao šanse Dinamu, izjednačio bi utakmicu i bio bi to težak udarac za Rijeku. Dotad se dobro branila i taj bi penal omogućio Dinamu da promijeni utakmicu. Je li trebao biti dosuđen ili ne, u to ne želim ulaziti - rekao je tata Olmo i dodao:

- Dani je tužan jer je imao veliku odgovornost. Iznevjerio je navijače, suigrače i klub. Više ga boli zbog njih nego zbog njega samog. Ali jasno je da penal ne možeš zabiti ako ga ne izvedeš, a ponekad ga i promašiš.

Zašto je Olmo izvodio penal? Petković: Trener je to odlučio...
Zašto je Olmo izvodio penal? Petković: Trener je to odlučio...

Bila je to poprilično nova situacija za Danija, barem koliko se njegov otac sjeća.

- Penale trenira, trenira sve aspekte nogometne igre jer želi rasti i poboljšati se. Penale na utakmicama izvodio je u Barceloni i nikad ih nije promašivao. Ali tad je bilo drugačije, bio je dijete. Ipak, preuzimao je odgovornost. Kako je Petković promašio penal protiv Gorice, s klupe su odlučili da Dani izvodi penal ovaj put. Sve u svemu, Dinamo je odigrao loše u najgorem mogućem trenutku - kaže Miguel Olmo.

Pokretanje videa...

01:16

Što ste poručili Daniju nakon utakmice?

- On taj promašaj ne smije zaboraviti, mora ga zapamtiti da se ne bi ponovio. Preuzeo je odgovornost i to puno govori o njemu, ali penale treba zabijati jer mijenjaju smjer utakmice. Djeci sam uvijek govorio da moraju biti odlučni. Kad ti stvari krenu loše, moraš nastaviti. Život je takav, uvijek se treba ustati, biti jači, truditi se, motivirati i gledati naprijed. Dani treba rasti i kao osoba i nogometaš. Promašeni penal treba analizirati i vidjeti zašto se dogodio. Kad dođe do odgovora, mentalno će biti jači i kao nogometaš i kao osoba.

Slijedi Hajduk, posljednja utakmica sezone za Dinamo (nedjelja, 19 sati). Mogla bi to biti i oproštajna Danijeva utakmica.

- Hoće li mu to biti oproštaj? Huh, ne znam. Bit će to posebna utakmica jer je uvijek derbi Dinamo - Hajduk poseban. Zbog klubova, zbog navijača - rekao je Miguel i podijelio s nama informaciju o novom priznanju za talentiranog sina:

- Presretan je i jako motiviran jer je nedavno izašao u zlatnoj jedanaestorici španjolskih mladih nogometaša u Futbol Draftu, prema izboru žirija izbornika mlađih selekcija "furije". Dobro je da su ga prepoznali i prije Europskog prvenstva U-21, ali individualne nagrade uvijek su manje važne od momčadskih. Nogomet je momčadska igra i sve je osvojio zbog momčadi. Tako je i ovu, zbog Dinama kao kluba, zbog trenera, suigrača i ljudi uz momčad postao je bolji nogometaš - zaključio je Miguel Olmo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe