Obavijesti

Sport

Komentari 49

Dani: Vrijeme je za promjenu, a s Dinamom ću i dalje igrati Fifu

Dani: Vrijeme je za promjenu, a s Dinamom ću i dalje igrati Fifu
1

Sad ubirem plodove odluke da napustim Barcelonu i dođem u Dinamo, a nije mi bilo lako... Španjolska je najprivlačnija jer mi je tamo obitelj, ali sviđaju mi se i Engleska, Njemačka i Italija, kaže Dani Olmo

VIDEO

Imao sam spektakularnu godinu, a naslov sa Španjolskom je bio samo šlag na tortu. Radio sam naporno da zaslužim izbornikov potez. Nakon što me je izbornik Luis de la Fuente krajem 2018. godine prvi put pozvao u reprezentaciju, trudio sam se na svakom treningu i u svakoj utakmici opravdati povjerenje. Znao sam da će prilika doći. Bio sam spreman i kada sam ušao u igru mogao sam dati sve od sebe, rekao je Dani Olmo.

Mladi igrač Dinama je jedna od vrućih tema ovogodišnjeg prijelaznog roka. Odradio je sjajnu sezonu s Dinamom, igrao proljeće u Europskoj ligi, a onda sezonu zaključio naslovom europskog prvaka s mladom reprezentacijom Španjolske.  Cijena bi mu mogla ovoga ljeta rasti i do 40 milijuna eura. Želi ga Milan, zainteresiran je i Bayer Leverkusen, a posljednji u nizu klubova koji se povezuju s Olmom je i Manchester United. Ranije su interes pokazali Chelsea, Liverpool, Arsenal, Borussia Dortmund, Bayern, Inter i PSG.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Olmo zapjevao Halida 00:13

- Odluka o odlasku iz Barcelone u Dinamo je bila teška, ali u tom je trenutku bila najbolja za mene. Sada ubirem plodove te odlike i presretan sam što sam igrao u Hrvatskoj. Mislim da je sada vrijeme za korak prema naprijed, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Ljeto je dugo... - rekao je Olmo u razgovoru za Mundo Deportivo. Iako se jedno vrijeme pričalo da bi mogao zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, za njega odluka nije bila nimalo teška, jer je španjolski dres oduvijek bio njegov san.

- Hrvatska je moj drugi dom, ali otkako sam bio dijete sanjao sam da zaigram u dresu španjolske reprezentacije. Nadam se da ću zaigrati na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, to je najveće postignuće za svakog igrača. Bilo bi to ostvarenje sna - kaže Španjolac.

Olmo: Nakon ljetnog odmora dolazim na pripreme Dinama!
Olmo: Nakon ljetnog odmora dolazim na pripreme Dinama!

Iako Katalonci za sada nisu pokazali konkretan interes, a i odrekli su ga se kao tinejdžera, Dani ne odbacuje mogućnost da jednoga dana ponovno zaigra u Barcinom dresu.

- Barcelona je bila moj dom šest godina... zašto se ne bih vratio tamo? Vidjet ćemo. Ja nisam zatvorio vrata svom povratku, ni Barceloni ni bilo kojem drugom klubu. Španjolska mi nedostaje, bilo bi lijepo ponovno igrati kod kuće. La Liga je zbog toga posebnija za mene, ali i ostale lige petice su privlačne. Pričamo o najboljim ligama svijeta, privlače me i Njemačka, Engleska i Italija - rekao je Olmo. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Njegov otac nam je u intervjuu otkrio da bi Dani najradije volio igrati u Bundesligi. Interesa ne manjka ni iz jedne jake lige, ali još uvijek ima vremena za donijeti najbolju odluku. Sada ga čeka odmor, potom se vraća pripremama Dinama, a onda ako i ode, što je itekako izvjesno, s Dinamom će uvijek moći zaigrati barem na Fifi.

- Kada ne igram nogomet, volim zaigrati padel, a uživam i u videoigricama. Na Fifi najčešće igram s Dinamom, ali mijenjam momčadi često - dodao je za kraj.

Tražena roba: Man. United za Olma će ponuditi 40 mil. eura?!
Tražena roba: Man. United za Olma će ponuditi 40 mil. eura?!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom