Obavijesti

Sport

Komentari 22

Danska u šoku: Izostala pomoć Islanda, ispali vladari rukometa

Danska u šoku: Izostala pomoć Islanda, ispali vladari rukometa
1

Nakon što je s rukometnog Eura ispala Francuska, kući su otišli i svjetski te olimpijski prvaci Danci! Trebala im je pomoć Islanda, ali oni su izgubili od Mađarske 24-18 i bacili u očaj mnoge navijače, ali i danske medije

VIDEO

Katastrofa! Islandski kolaps poslao je Dansku kući s Europskog prvenstva, naslov je danskog portala BT nakon što su aktualni olimpijski i svjetski prvaci ispali s rukometnog Eura već u grupnoj fazi natjecanja!

- Mađarska je zdrobila danske nade o osvajanju naslova nakon što je Island pokleknuo u drugom poluvremenu! Island nije pomogao Danskoj i izgubio 24-18 od Mađarske, a svjetski prvaci ekspresno su ispali s Eura. Islanđani su bili dočekani gromoglasnim hukom s tribina jer je mnogo danskih navijača došlo podržati Island prije utakmice svojih miljenika, ali ostali su u šoku - piše danski Politiken.

2020 EHF European Men

A i imali su zašto biti šokirani. Nakon što su Islanđani loše krenuli u utakmicu i gubili 3-0, jednostavno su projurili poluvremenom i na odmor otišli sa +3 (12-9). U dva navrata imali su i pet golova prednosti, ali nakon izvedbe u prvom poluvremenu rijetko je tko pomislio da Mađari mogu preokrenuti susret. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Teško je to zamisliti, ali grupna faza posljednja je stanica danskih favorita za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2020. Mikkel Hansen (32), Niklas Landin (31) i ekipa spakirat će kofere i otputovati kući pogledati završnicu. Da, danska je bila u jednoj od najtežih grupa i imala problema s ozljedama i bolestima, ali to ni za milimetar ne opravdava veliko razočarenje - piše danski Jyllands Posten.

2020 EHF European Men

Ali tada je krenulo sve nizbrdo za Dance jer su Islanđani u potpunosti nestali s terena. U drugom poluvremenu uspjeli su zabiti samo šest golova, a primiti čak 15! Hansen i ekipa su u nevjerici gledali kako Mađari razbijaju Islanđane, nisu mogli vjerovati da se to stvarno događa.

- Danska je trebala pomoć Islanda kako bi ušli u drugi krug eura, ali to nije bio slučaj. Danska sad ide kući i može se početi pripremati za Olimpijske igre u Tokiju - jasni su bili u Ekstrabladetu.

Što je - tu je, Hrvatskoj se sad otvorilo, a što će biti dalje... Vidjet ćemo.

Debakl na Euru

Aktualni svjetski i olimpijski prvaci su tako ispali prije posljednje utakmice protiv Rusije koju će ipak s gorčinom odraditi. Danci su apsolutni vrh svjetskog rukometa već godinama. Prošle godine osvojili su SP, a Euro su osvajali 2008. i 2012. No nakon svjetskog zlata na domaćem terenu kao da je došlo do nekog zasićenja. Nije to bila prava momčad na EP-u, Mikkel Hansen bio je jedini koji je nešto pokazao, ali i on je zakazao protiv Mađarske.

Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne
Raspored drugoga kruga: Prvo Austrija, a s furijom popodne

Neka nit je falila u njihovoj igri, nije se vidjela ta žar u očima i glad za pobjedom. A to ih je na kraju i koštalo ispadanja s Eura. Ovo im je i jedan od najgorih plasmana u povijesti europskih prvenstava. Na Euru 1996. godine su bili posljednji 12, ali tada se igrala samo jedna grupna faza, pa poslije toga završnica. Na Euru 2000. u Hrvatskoj su se također igrale dvije grupe, a Danci su tada osvojili deseto mjesto.

Pa-pa, Danci! Nova senzacija, 'kaubojima' se sad sve otvorilo
Pa-pa, Danci! Nova senzacija, 'kaubojima' se sad sve otvorilo

Od tada, a prošlo je 20 godina, niti jednom nisu natjecanje završili u prvoj fazi natjecanja. Što se tiče svih natjecanja, najgori plasman u povijesti reprezentacije im je 19. mjesto na SP-u 1995. godine na Islandu kada su ispali u prvoj rundi, a Mikkel Hansen je tada imao osam godina. 'Briljirali' su i u Tunisu 2005. kada su osvojili 13. mjesto, a tu poziciju osvojili su i na Olimpijskim igrama 1972. u Münchenu.

Navijači Danske zaista ne pamte ovakav debakl njihove reprezentacije koja nije pokazala apsolutno ništa na aktualnom Euru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener