Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge

None Foto: Facebook

Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, rekao je danski sudac Martin Gjeding, koji predlaže IHF-u uvođenje novog sistema

Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su nam sudili protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima, od hokeja, tenisa pa do američkog nogometa, a u kojem bi treneri imali pravo na 'challenge'. Suci bi u tom slučaju prekinuli utakmicu, otišli pogledati spornu situaciju i onda odlučili hoće li ostati pri odluci ili će je promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO

'Da je Lino pozvao 'challenge', promijenili bismo odluku'

- Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili - rekao je Martin Gjeding, koji je zajedno s Madsom Hansenom sudio Hrvatskoj u porazu koji je 'kauboje' ostavio bez šanse za medalju na SP-u.

GRIZE IH SAVJEST Danci priznali: Da, oštetili smo Hrvatsku i zato nismo spavali!

IHF ozbiljno razmišlja

Situacija o kojoj pričaju danski suci je bila kod jedan razlike za Njemačku, minutu i pol prije kraja, kad su Karačiću sudili probijanje. Kasnije su Hansen i Gjeding priznali da su pogriješili. Sad žele uvesti revoluciju u rukomet i spriječiti da se takve stvari ponove.

- Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima - rekao je Mads Hansen, a u IHF-u ozbiljno razmišljaju o prijedlogu uvođenja 'challenge sistema' u rukomet.

GER, IHF WM 2019, Kroatien (CRO vs Deutschland (GER) ČETVORICA POD ISTRAGOM Uzvraćaju: IHF zbog Njemačke pokreće istragu protiv Hrvata

- Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za 'challenge' - rekao je predsjednik svjetske sudačke komisije Ramon Gallego.

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (109)
  • Uvesti "challenge" i tajmer za napad. Obavezno. Taj pasivni napad je strašno glupo pravilo. Također, malo bolje odrediti što je a što nije prekršaj/probijanje.

    24. 1. 2019,   10:07
  • Eto galama je ipak dala rezultat i neka je . Jer gazit će te sve dok ne nalete na tvrdo, kao i u životu !

    24. 1. 2019,   10:50
  • Trebalo bi samo poštenije suditi! Tu je problem! "Pogurancija" za domaćina već se svima gadi i postaje sve očitija. Toga se sport mora riješiti! Kad suci povrate povjerenje ništa više neće biti potrebno. Sad se baš ovi suci sjetili inovacije!? Peče savjest momke? Nisu očekivali da će se "mali fićfirići" uzjoguniti!!!! Sramite se! Bravo Lino!

    24. 1. 2019,   10:16