Obavijesti

Sport

Komentari 7

Davor Šuker Englezima: Čuvajte se moje Hrvatske

Davor Šuker Englezima: Čuvajte se moje Hrvatske
1

Velika je greška govoriti o Hrvatima kao malon narodu i podcijenjivatgi nas u bilo kojem smislu. Ako to napravite, osuđeni ste na poraz, veli Šuker

VIDEO

Na stranicama engleskog Telegrapha gostovao je Davor Šuker, nekadašnji sjajni hrvatski nogometaš, kojeg su novinari tog dnevnika nazvali najboljim strijelcem u Hrvata ikada. Povod Šukerovog gostovanja je utakmica Engleske i Hrvatske u srijedu, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.
- Čim sam čuo da Capello dolazi u Englesku, znao sam da će sa sobom donijeti uspjeh. Jako sam dobar prijatelj s njim i znam što Capello može donijeti jednoj momčadi. Disciplinu, borbenost i ponos. To je ono što moderni nogomet treba - rekao je Šuker i pronašao još jednu usporedbu.
- Odličan primjer toga je Harry Redknapp. Tottenham je sjajna momčad, ali tek sa Redknappom su postali ono što nose u sebi. I bit će sjajni. Upravo je to Capello napravio s Engleskom i morate biti sretni jer ga imate.
Šuker se potom osvrnuo na utakmicu koja slijedi na Wembleyju, onu između Engleske i Hrvatske.
- Velika je greška govoriti o Hrvatima kao malom narodu i podcijenjivati nas u bilo kojem smislu. Napravite to i gotovo da ste se osudili na poraz. Jako dobro znate što je moja generacija radila 1998. godine na SP u Francuskoj. Vjerojatno jako dobro imate na umu kako je Hrvatska slavila 3-2 na Wembleyju u posljednjim kvalifikacijama za EP - rekao je Šuker i nastavio:
- Naravno da je Engleska favorit u toj utakmici, ali Hrvatska sigurno može uzeti bod. Jako cijenim Englesku, jer Capello je stvorio tim od 22 sjajna igrača. I ima ponos, a to je u najbitnije. To je Hrvatska imala uvijek i zato se morate plašiti moje Hrvatske.
Nakon toga je Šuker bio upitan za usporedbu njega i Beckhama. Oba nogometaša su otvorila nogometne akademije, s tim da je hrvatski nogometaš u odgovoru dao veliki otklon od komparacije.
- Razlika je, mislim, što ja to radim s ogromnom dozom ljubavi. U akademiji sam 24 sata sedam dana u tjednu. Beckham to fizički ne može. Isto tako, meni nema ljepše slike nego da vidim osmijeh na djetetu. Uživam u tome i ne vodi me novac, nego čista ljubav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu