Obavijesti

Sport

Komentari 3

Davor Šuker podržao Čeferina: 'On radi za dobrobit nogometa'

Davor Šuker podržao Čeferina: 'On radi za dobrobit nogometa'
1

Sadašnji mandat na čelu Uefe Slovencu Aleksandru Čeferinu ističe u veljači 2019. godine, a prvi je put izabran u rujnu 2016. godine, također uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza

VIDEO

Sljedeće godine bit će izbori za predsjednika Uefe, a Hrvatski nogometni savez podržao je aktualnog predsjednika, Slovenca Aleksandra Čeferina.

U utorak je u sjedište Uefe stigao dopis slovenskog nogometnog saveza, koji je uz sedam nogometnih saveza predložio Aleksandra Čeferina za ponovni izbor na mjesto predsjednika Uefe.

HNS je među prvima podržao novu kandidaturu Čeferina.

Sadašnji mu mandat ističe u veljači 2019. godine, a prvi je put izabran u rujnu 2016. godine, također uz potporu HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- HNS smatra kako su postignuća, uspjeh i napredak Uefe i cjelokupne europske nogometne obitelji pod vodstvom predsjednika Čeferina itekako značajna. Stoga čvrsto vjerujemo u njegovu strategiju i misiju te ga iskreno podržavamo, a HNS će nastaviti davati doprinos njegovim idejama, sadašnjim i budućim projektima, koji su uvijek usmjereni na dobrobit europskog nogometa - stoji između ostaloga u pismu koje je glavnom tajniku Theodoru Theodoridisu uputio predsjednik HNS-a Davor Šuker. 

Aleksandru Čeferinu, 50-godišnjem slovenskom pravniku, izglasan je skraćeni mandat čelnika Uefe na izvanrednom izbornom kongresu koji je održan u rujnu 2016. godine u Ateni, nakon ostavke Michela Platinija koji je krajem 2015. morao odstupiti zbog korupcijskog skandala. Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Nizozemca Michaela van Praaga.

Povodom nove kandidature Čeferin je izjavio da mu ona mnogo znači i predstavlja veliku čast, ali i odgovornost, te da vjeruje kako će Slovenija na njega i ubuduće moći biti ponosna.

Čeferin je sedmi predsjednik u povijesti Europskog nogometnog saveza, a njegovi prethodnici su bili Danac Ebbe Schwartz, Švicarac Gustav Wiederkehr, Talijan Artemio Franchi, Francuz Jacques Georges, Šveđanin Lennart Johansson i već spomenuti francuski nogometni velikan Michel Platini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi