Obavijesti

Sport

Komentari 70

Davor Šuker: Vatreni će 2019. igrati na Poljudu, vjerujem u to

Davor Šuker: Vatreni će 2019. igrati na Poljudu, vjerujem u to
1

Uvijek smo htjeli igrati u Splitu, ali zašto se stalno gura volja predsjednika u prvi plan? Neki stadioni moraju popraviti infrastrukturu, Uefa i Fifa imaju pravila, rekao je Davor Šuker na skupštini HNS-a

VIDEO

Hrvatski nogometni savez danas je odradio redovnu godišnju Skupštinu, u zagrebačkom Westinu pojavilo se 43 od 57 skupštinara, pa su sve odluke - pravovaljane. Poslije Skupštine održana je press-konferencija na kojoj je riječ imao predsjednik HNS-a Davor Šuker...

Pokretanje videa...

Šuker HNS 02:04

- Nama je infrastruktura uvijek bitna, gdjegod sam mogao, pokušao sam iskoristiti prostor medija i pričao kako nam treba stadion. A tu je pomoć lokalne samouprave, države, pa i svih ljudi koji mogu pomoći - dobrodošla. Drago mi je što je Dinamo nedavno poručio kako želi graditi stadion, a HNS je uvijek za gradnju bilo kakvog sportskog borilišta. Bez obzira radilo li se o košarci, rukometu, vaterpolu, no vjerujemo kako je sada došao red na nogomet - rekao je Davor Šuker, pa nastavio:

- Split? Mi smo u povijesti, na početku mog prvog mandata igrali u Splitu. Uvijek smo željeli igrati tamo, a vidjeli smo koliko građani Splita i cijele Dalmacije žele Hrvatsku u Splitu. I to je meni misao vodilja u svim razmišljanjima oko domaćinstva, ali nemojmo odmah kretati s ultimatumima. Zato smo odlučili Azerbajdžan ugostiti u Zagrebu, a pred nama su još tri kvalifikacijske utakmice. U planu su nam i Rijeka i Pula i Osijek, još neki gradovi, pa zašto ne bi bio i Split?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik HNS-a je nastavio...

- Osobno nemam ništa protiv Splita i Poljuda, a neki stadioni moraju sami popraviti infrastrukturu. Postoje neka Uefina i Fifina pravila koja se mora ispuniti kako bi se tamo igrale utakmice, takve stvari gurajte u prvi plan. A ne samo volju predsjednika, puno faktora odlučuje o domaćinstvu neke utakmice. Vi se uvijek hvatate za jednu stvar, a ja iskreno vjerujemo kako će brzo doći dan kada će Hrvatska zaigrati u Splitu. Nemojmo se vraćati u prošlost, vjerujem da će 2019. godine procjene naših 'sigurnjaka' biti pozitivne, pa da će Fifa i Uefa dati zeleno svjetlo za utakmicu u Splitu.

Tomislav Svetina nedavno je postao čelni čovjek ZNS-a, znači li to da će brzo biti i nekih preslagivanja unutar HNS-a?

- Mislim da smo prošle godine u ovo vrijeme imali izbore, pa sada za ovaj odgovor morate pričekati barem tri godine. Rado bih vam odgovorio na ovo pitanje, ali kako ja mogu znati tko će za tri godine biti novi predsjednik, glavni tajnik ili pak izbornik? Ponavljam, lani su bili izbori, tada ste u najavama promašili dosta toga, tako će biti i ovaj put - završio je Šuker.

Skupstina HNS 2018

Dalić: Tada je bilo hrabro mene uzeti za izbornika

Na samoj Skupštini sve je išlo prilično glatko, okupljenima se kratko obratio i izbornik Zlatko Dalić...

- Prije 14 mjeseci bila je hrabra odluka staviti me za izbornika, ali evo - isplatilo se. Neka se ta naša sinergija i zajedništvo nastavi, bit će još dobrih rezultata, stižu kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Nikada, baš nikada, neću zaboraviti sve emocije koje me vežu uz Rusiju i Svjetsko prvenstvo, ali od stare slave se ne živi. Imamo sjajne igrače, ako i dalje budemo skromni i ponizni doći će novi uspjesi, ako ne budemo takvi sve će biti kratkog vijeka - rekao je Zlatko Dalić.

Riječ je dobio direktor natjecanja i infrastrukture HNS-a Marijan Kustić...

- Ove godine smo uložili 43 milijuna kuna u infrastrukturu, izgradili smo pet prvoligaških terena s umjetnom travom. A što je najbitnije, u razgovoru s igračima i trenerima vidim kako su svi prezadovoljni kako je to sve ispalo. Ovo je bila najveća investicija HNS-a, veseli me što je sve uspješno napravljeno, a za provođenje tog projekta nas je pohvalila i Uefa. Sljedeće godine ćemo s nekih 18 milijuna kuna ojačati infrastrukturu i u županijskim savezima - rekao je Kustić, pa dodao:

- Naš je cilj i obveza da hrvatska reprezentacija igra diljem Hrvatske, gdje god imamo kvalitetne i valjane stadione. Napravit ćemo sve preduvjete da hrvatska nogometna reprezentacija ubrzo predvođena Lukom Modrićem i Zlatkom Dalićem odigra utakmicu u Splitu. Pojavljuju se razne teze, ali mi nemamo 'fige u džepu', želimo Hrvatsku u Splitu. Nacionalni stadion? Tu se puno prebacuje loptica između HNS-a, Grada i države, a naše dvorane i bazene nisu gradili Savezi, već ih je gradila država.

Minus od 11 milijuna kuna

Planirani prihodi HNS-a za 2019. godinu iznose 151 milijun kuna, dok su planirani rashodi - 162,7 milijuna kuna. Planirani manjak od 11,7 milijuna kuna HNS će pokriti iz salda fonda, prikupljenog viška iz rada prethodnih godina. Najveći planirani prihodi (čak 62%) dolazi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme, dok će najveći rashodi biti za aktivnosti Saveza, kvalifikacijske i prijateljske utakmice svih reprezentacija i uzrasta, kampova, završnih natjecanja, seminara i opreme...

Pri samom kraju Skupštine, pod temom 'ostalo' za riječ se javio skupštinar Stipe Doljanin...

- Mi moramo napraviti sve kako bi Hrvatska, naša nogometna svetinja, što prije došla u Split. Nitko nema pravo uvjetovati dolazak vatrenih u Split. Očekivao sam reakciju Izvršnog odbora i vas predsjedniče Šuker, ali ju nisam vidio. Da, u Dalmaciji su bile U-17 i U-19 reprezentacije, a vjerujte sada pušu neki novi vjetrovi. I moramo sve napraviti kako bi reprezentacija zaigrala na Poljudu, bio bi to krasan događaj.

Davor Šuker tu je u odgovoru bio prilično kratak...

- Mi smo već izabrali kako ćemo Azerbajdžan ugostiti u Zagrebu, dok još nismo odlučili gdje će se igrati kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke, Mađarske i Walesa. Nitko u Izvršnom odboru nema ništa protiv toga, tako da čvrsto vjerujem kako će Hrvatska 2019. godine zaigrati u Splitu - kratak je bio Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener