Obavijesti

Sport

Komentari 23

De Ligt ide kod idola: Oduvijek sam želio biti kao C. Ronaldo...

De Ligt ide kod idola: Oduvijek sam želio biti kao C. Ronaldo...
3

Tijekom sezone čovjek nema vremena na miru razmisliti o svemu što se događa, stvari se odvijaju prebrzo. Ali kad malo razmislim, sva ta pažnja i milijunske ponude za mene... To nije normalno!

VIDEO

Matthijs De Ligt, 19-godišnji kapetan Ajaxa i nizozemsko čudo od stopera neće ni u Barcelonu, ni u PSG nego iz iz Ajaxa ide - u Juventus!

FILE PHOTO: UEFA Nations League Semi Final - Netherlands v England

Novi/stari PSG-ov sportski direktor Leonardo pobrinuo se da, poučen problemima koje klub ima zbog Neymarove želje za odlaskom iz Pariza, pred milijun kamera jasno i glasno izjavi "Dovodit ćemo isključivo igrače koji žele igrati samo za nas".

Barcelona preko svojih 'glasila' (katalonski Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu) već danima objavljuje da ne može plaćati deveteroznamenkaste odštete prije nego što napuni blagajnu prodajom barem jednog-dva igrača.

De Ligt je nakon te dvije vijesti za lokalni Voetbal International prigodno izjavio.

- Oduvijek sam htio biti kao: Cristiano Ronaldo! Prvi dres koji sam kao dijete obukao bio je upravo njegov. Obukao bih 'sedmicu' Man Uniteda i nabijao loptu u dvorištu - rekao je De Ligt.

Juventus v Ajax - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Allianz Stadium

Otprilike u isto vrijeme talijanski Sky Sport izašao je u javnost sa vrtoglavim iznosima koji su već dogovoreni između Torina i Amsterdama: Juventus će Ajaxu platiti oko 80 milijuna eura odštete, a 19-godišnjak će s Talijanima potpisati ugovor na pet godina sa plaćom od 12 miljuna eura godišnje uz odštetnu klauzulu od 150 milijuna eura.

Kad su Katalonci i Francuzi otkrili da u ugovoru koji De Ligta s Ajaxom veže još dvije godine stoji klauzula o odšteti od tih 150 milijuna odmah su se elegantno povukli, a mladi stoper i Ajax prihvatili su 'nagovaranje' Cristiana Ronalda koji ga je, kako je sam mladi Nizozemac priznao, poslije finala Kupa nacija otvoreno rekao, nagovarao da dođe u Juventus...

De Ligt: Cristiano me na tekmi nagovarao da prijeđem u Juve!
De Ligt: Cristiano me na tekmi nagovarao da prijeđem u Juve!

De Ligt je za Voetbal International priznao da cijela priča oko prošlosezonskog uspjeha Ajaxovog 'dječjeg vrtića' i svi silni milijuni koji se nude amsterdamskim tinejdžerima... Da sve to skupa jednostavno: nije normalno.

- Tijekom sezone čovjek nema vremena na miru razmisliti o svemu što se događa, stvari se odvijaju prebrzo. Ali kad malo razmislim, sva ta pažnja i milijunske ponude za mene... To nije normalno! - rekao je De Ligt.

Frenkie de Jong (22) već je potpisao za Barcelonu za 75 milijuna eura, a Donny van de Beek (23) također će u jednu od 'Liga petice' za ne manje od 50 milijuna.

Inače, De Ligt je baš Cristianovom Juventusu usred Torina zabio gol kojim su Kopljanici Talijane izbacili iz Lige prvaka i dodatno im podebljali već ionako ogromne europske komplekse.

Juventus s pola snage dominira Italijom, ali Liga prvaka postala im je nerealizirana opsesija. Možda baš sa De Ligtom napokon uzmu i tu 'kantu'...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom