Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Debakl u Osijeku mu presudio: Vogts napustio Azerbajdžan

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Njemački stručnjak napustio je klupu Azerbajdžana iako ga je predsjednik saveza molio da ostane izbornik. Za Bertija Vogtsa je bio koban poraz u Osijeku 6-0

Berti Vogts (67) više nije izbornik Azerbajdžana. Katastrofalni poraz od Hrvatske u Osijeku (6-0) očito je bio previše i Nijemac nakon dugih šest godina svojevoljno napušta klupu Azera.

'Vogts nije vidio svoju budućnost na klupi naše reprezentacije. Rekao nam je da je igračima nedostajalo samopouzdanja u utakmici s Hrvatskom. Više puta posljednjih je godina upozoravao na problem fizičke pripreme, no ništa nije učinjeno da se to popravi', piše u priopćenju saveza.

Mediji u Azerbajdžanu pišu kako je Vogts savezu uručio ostavku nakon čega su ga čelni ljudi nagovarali da nastavi svoj posao. Iako je odbio, Berti je ponudio svoju pomoć budućem izborniku kako bi se što brže uklopio.

Hrvatska je tako i drugi put Vogtsa koštala izborničke stolice. Prvi put bilo je to u kolovozu 1998. kada je napustio klupu njemačke reprezentacije. Podsjećamo, Vogts je teško stradao od Hrvatske (3-0) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva te godine. Klupu Azerbajdžana napušta s tri startna poraza u kvalifikacijama za EP.

Komentari (14)
  • Čovjek nema sreće sa Hrvatskom , to mu je drugi put da ga je Hrvatska repka izbacila sa mjesta selektora .

    17. 10. 2014,   14:07
  • Hrvati su mu crna mačka. Također je napustio klupu Njemačke 98' nakon što smo ih razmontirali 3:0 :) baš nema sreće sa nama ;)

    17. 10. 2014,   14:06
  • Berti sljedeci put kad budes vodio neku repku a ako te zdrijeb nagradi ponovno sa Hrvatskom bolje uzmi bolovanje nego da dobijes po treci puta otkaz...

    17. 10. 2014,   14:10