Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dečki, evo vam šansa: Červar u repku pozvao srebrne juniore

Dečki, evo vam šansa: Červar u repku pozvao srebrne juniore
1

Vidjet ćemo i neka nova mlada lica, što je uvijek poželjno iako treba reći da su se nametnuli kroz uspješno ljeto. U prvom redu Martinović, Šarac, Mileta koji će i dobiti šansu protiv Njemačke

VIDEO

Lagano počinje akcija Euro. Vremena još nema puno makar tri mjeseca izgledaju tako. No, Lino Červar mirniji je nego prošle godine kada su neki imali loš status u klubu, nisu igrali, neki su bili ozlijeđeni, jače ili sitnije pa su zagubili ritam i tek ga hvatali. Sada je situacija bolja i nema druge nego vjerovati da će takva ostati do prosinca kada počnu prave pripreme za Euro, odnosno siječnja kada isti krene.

Pokretanje videa...

00:44

Formu ćemo testirati za dva tjedna protiv Njemačke, prvo 23. listopada u Areni, a onda i kod njih u Hannoveru tri dana kasnije. Jak izazov, iz teške kategorije, ali bolje je takav nego zavaravati se protiv slabijih premda bi termin prije sugerirao takve opcije.

Vidjet ćemo i neka nova mlada lica, što je uvijek poželjno iako treba reći da su se sami nametnuli kroz uspješno ljeto. U prvom redu Martinović, Šarac, Mileta koji će i dobiti šansu protiv Njemačke. Vidjet ćemo i za javnost posve nova lica poput Nikole Jukića iz Francuske, ljevaka iz prvoligaša Chartresa, a svi su takvi zanimljivi (22 gola u 6 utakmice prve lige), kao desno krilo iz Gorenja Vladu Matanovića, pa na lijevom i Jelinića iz Nexea... Nekih nema zbog ozljeda ili drugih razloga (Štrlek, Jaganjac), ali reći će izbornik, po običaju, da nitko nije otpisan i svi imaju šansu. Svoju će opet Marić, Pavlović...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razgovor s nasljednicima

- Imat ćemo dva cilja, prvi je kontrola karaktera, provjera fizičkog i mentalnog stanja naših igrača koji igraju po jakim klubovima. Trenutak je da razgovaramo, da upoznamo igrače sa zadacima za sljedeću godinu u kojoj će biti čak četiri natjecanja; od Eura, kvalifikacija za OI, pa kvalifikacija za SP i onda samog OI-ja. Nastojat ćemo rješavati probleme koji muče igrače jer nije svejedno hoćemo li igrati u Tokiju i kako ćemo igrati. To je jako važno i moramo uspostaviti komunikaciju, kako s igračima, tako i s klubovima - uvodno je rekao izbornik.

- Na ovom okupljanju neće biti nekih igrača zbog privatnih i zdravstvenih razloga. Nitko nije odbačen, ovo nam je posljednji trenutak da nekog vidimo koga možda prije nismo. Tražimo nove, mi smo mala zemlja i ne smije nam propasti nijedan igrač. No to ne znači da ćemo igrati s oslabljenom reprezentacijom. Mladi smo, imamo spoj iskustva i mladosti i želimo stvoriti reprezentaciju koja će zadovoljiti kriterije. Ja sve pratim, nedavno sam bio na utakmici Veszprema i Kiela s direktorom te ću i dalje nastojati gledati naše igrače.

Što je s Vrankovićem, Ivićem?

- Vranković je ozlijeđen, ali zato ćemo vidjeti Martinovića. S Ivićem sam baš pričao neki dan, naravno da Druga njemačka liga nije baš ono što smo htjeli, ali on je pozitivan.

Njemačka?

- To jak protivnik, koji ima ambicije, a i oni su tražili jednog takvog. Protivnik koji je atraktivan i ne sumnjam da će Arena biti ispunjena. Vidjet ćemo naše trenutne mogućnosti, slabosti i dobre strane i nastojati izvući pouku - dodao je Červar posebno naglasivši na kraju.

- Sljedeće godine završava moj izbornički mandat, prepuštam mjesto drugima nakon više od 200 vođenih utakmica. Razgovarat ću s kandidatima koji bi me mogli zamijeniti, svi će imati priliku kroz razgovor, a onda ću osobno predložiti Upravnom odboru jednog koji će konačno odlučiti.

  • Popis reprezentativaca:

Marin Šego
Matej Ašanin
Moreno Car
Zlatko Horvat
Fran Mileta
Vlado Matanović
David Mandić
Lovro Mihić
Marin Jelinić
Željko Musa
Marin Šipić
Marino Marić
Kristijan Bećiri
Leon Šušnja
Marko Mamić
Domagoj Pavlović
Domagoj Duvnjak
Josip Šarac
Luka Cindrić
Igor Karačić
Matej Hrstić
Luka Mrakovčić
Luka Stepančić
Ivan Martinović
Nikola Jukić
Ivan Slišković

Šoštarić samo s domaćima

Protiv Njemačke će dvomeč igrati i rukometašice. Također u Areni u srijedu (17 sati) pa u Hannoveru. Nenad Šoštarić ima više problema od Červara, pa će na reprezentaciju koja nas je ostavila bez SP-a samo s igračicama iz hrvatske lige. Što nije nužno hendikep.

- Ne dolaze nam te utakmice u najsretnije vrijeme jer upravo smo imali reprezentativni tjedan i s obzirom na obaveze u klubovima nećemo imati igračice iz inozemnih klubova poput Kapitanović, Ježić, Blažević. Htjeli smo ponovno pozvati Vidak i Dobrić, no ne možemo. Ozlijedila nam se i Zadravec, nadam se da nije teže premda je izgledalo ružno - rekao je izbornik.

- Ovo je sada šansa svima da pokažu na jednom pravom terenu gdje su i što su, da uvjere javnost da u Hrvatskoj postoji i ženski rukomet. Ova je reprezentacija u stvaranju, to je proces koji traje, ali moja je vizija da već na sljedećem Euru budemo među osam najboljih.

  • Popis reprezentativki:

Tea Pijević
Magdalena Ećimović
Lucija Bešen
Paula Posavec
Korina Karlovčan
Tena Japundža
Ana Debelić
Ines Domjan
Sara Šenvald
Marina Glavan
Dora Lacković
Selena Milošević
Stela Posavec
Dejana Milosavljević
Dora Kalaus
Lea Franušić
Kristina Prkačin
Katarina Mrazović
Lea Vukojević

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka