Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dečki, hvala na svemu! Koliko smo suza prolili za ovaj san...

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 4

Akcija kao na PlayStationu, navijači koji su od prve minuta disali s momčadi i bajka koja ide dalje. Grad i klub su opet kao jedno, kao prst i nokat jedne ruke. Navijači, dugo ste čekali ovakav Dinamo. Sad ga imate

Da, uštipnite se, jer ovo nije san! Ne samo da je nakon 49 godina dočekao proljeće u Europi, Dinamo je ušao u osminu finala Europske lige.

Uh, kakva je to večer bila. Ili, kakav je to gol bio. Odnosno, akcija. Ma, nije ni važno što prvo spomenete... Peta, pa propuštanje lopte, izbacivanje cijele obrane. Dinamo je izbacio Plzen akcijom kao s PlayStationa. Nisu Česi ni znali što ih je snašlo, a Maksimir je eruptirao. A kakva bi to bila priča o zagrebačkom klubu i zagrebačkoj večeri da junak nije bio - Zagrepčanin.

Još kao dijete sanjao je kako će jednom odjenuti Dinamov dres, istrčati pred punim Maksimirom i potom zabiti povijesni gol na povijesnoj utakmici. I probajte zamisliti kako se sad osjeća Mislav Oršić, dječak koji je ove večeri u Maksimiru ostvario svoje i snove svih dinamovaca, generacija i generacija koje su čekale kako će njihov klub ‘drmati’ Europom kao onomad 60-ih godina. 

Ono što su nekad bili Lamza, Zambata, Čerček i Rora sad su Olmo, Oršić, Petković, Ademi, dečki koji se ne boje nikoga, koji imaju mu.. I vjerujte, nije ovo njihov posljednji ples. O, ne, ovakav Dinamo ne mora se bojati nikoga. 

Shvatili su to i navijači, napunili Maksimir i igrali zajedno s njima, proživljavali svaki prekršaj, svaki centaršut, svaku obranu Livakovića... Grad i klub opet dišu kao jedno, kao nokat i prst jedne ruke. Vidjelo se to kad je isključen Nenad Bjelica. Ni on nije izdržao ovu večer. I on je bio na iglama. Dok je izlazio cijeli stadion mu je skandirao. Jer, ovo je trener po njihovom guštu.

Baš i kao momčad. I bilo je nam je posebno drago kad je u ovakvoj večeri gol zabio Dilaver, Dinamov “Veliki Blek”. Nikad u karijeri u Europi nije zabio gol. Nikad do ove večeri, koja navijači i igrači Dinama nikad neće zaboraviti. Koliko su samo puta nesretni odlazili s Maksimira, koliko suza prolili u nadi da će dočekati europski Dinamo. E, sad ga imate. Bajka ide dalje. I tko god dođe, kako god završi, dečki, hvala vam za sve što ste napravili ove sezone...

Komentari (95)
  • Nadam se da je Dalić gledao utakmicu i vidio da Dinamo ima 3-4 potencijalna reprezentativca....uz Livakovica,tu su Orsic i Petkovic...a Sunjic ovim ritmom nece biti sigurno zapostavljen ...Bravo Dinamo!

    21. 2. 2019,   20:52
  • Svaka čast, pozdrav iz Srbije !

    21. 2. 2019,   21:08
  • Hvala HRTu sto ga niije briga za pretplatnike ,nisam gledao utakmicu jer na aplikacijama kojem imam nisu prenosili a nisam stigo trazit dalje ,HRT treba ukinu pretplatu jer su svrha sami sebi ,pljuc

    21. 2. 2019,   21:00