Obavijesti

Sport

Komentari 20

Livi mu kupio auto: Puno sam golmana trenirao, ali on je vrh

Livi mu kupio auto: Puno sam golmana trenirao, ali on je vrh
2

Zašto je ključna jama s pijeskom? To je osnova u mom radu jer skačući iz pijeska, golmani dobivaju brzinu, eksplozivnost, pa i bolji odraz, kaže Željko Nježić koji i dalje prati moderne trendove...

VIDEO

Sportsku javnost proteklih je dana oduševio potez dvojice vratara, Dominika Livakovića (24) i Josipa Čondrića (26) koji su svom treneru golmana, za rođendan kupili - automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Jednostavno, ovaj dvojac već godinama individualno radi kod Željka 'Dede' Nježića (73), a zajednička suradnja započela im je još dok su obojica bili članovi NK Zagreb. I ti ga dečki ni danas nisu zaboravili, već su se svom treneru 'zahvalili' na topli ljudski način.

- Ma, ja vam na Čondrića i Livakovića gledam kao na svoju vlastitu djecu, ponosan sam i presretan što su se uz sjajne vratare, razvili i u prekrasne ljude. I to je najvažnije, a teško mi je i opisati kako sam se osjećao kada su mi priopćili kako sam dobio automobil - priča Željko Nježić koji je od Livakovića napravio vrhunsku klasu, 'jedinicu' hrvatske reprezentacije i golmana koji bi vrlo brzo mogao (trebao) završiti u jednoj od Liga petice. A budite sigurni, Livaković to ne zaboravlja.

Željko Nježić već desetljećima radi u Zagrebu, a kroz njegove je ruke prošla čitava plejada sjajnih golmana. Iskusni Deda trenirao je Stojkića, Piplicu, Tomića, Žitnjaka, Butinu, Mihačića, Solomuna, Vasilja..., čak se i dan-danas prisjeća na koji je način radio s kakvim golmanom. Ovaj je stručnjak prilično utjecajan u nogometnom, posebice golmanskom svijetu, a velik dio vježbi dostupan mu je i na YouTubeu. Neke od njih u svojim je treninzima koristio i Manuel Neuer

No, Deda Nježić oduvijek je bio poseban na nešto 'svoje' - jamu s pijeskom.

Livaković i Čondrić kupili auto legendarnom treneru golmana!
Livaković i Čondrić kupili auto legendarnom treneru golmana!

- To je jedna od osnova u mom radu, svi vratari prolaze kroz taj dio treninga. Zašto? Skačući iz pijeska, dobivate brzinu, eksplozivnost, pa i bolji odraz - rekao nam je jednom prilikom Nježić koji bez obzira na godine i dalje cijele dane visi po internetu.

- Svatko od nas se tako može dodatno nadograditi, evo pa ja na svom tabletu imam više od 1000 svojih vježbi. U komunikaciji sam sa stranim trenerima vratara, dobivam i njihove vježbe, a na takav način u Hrvatskoj rade samo rijetki - završio je Nježić.

- Trenirao sam valjda više od 150 golmana, bilo je tu stvarno pravih golmana, ali Livaković je jedan od najboljih. Sjećam se, kada je Dominik po prvi put stao na vrata hrvatske reprezentacije, čim je saznao da će biti na golu u Ligi nacije protiv Engleza (0-0 na Rujevici), javio mi se porukom 'Deda, hvala vam, ovo je i vaša zasluga'.

Dominik Livaković i Josip Čondrić svako ljeto rade po posebnom programu, pa je Livaković i poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, a prije početka ljetnih priprema s Dinamom radio s 'Dedom'. Bez obzira na svjetsko srebro, pa i manjak odmora toga ljeta, Livaković je samo htio raditi. Pošteno trenirati, kao i čitavo vrijeme. Jedan poziv bio je dovoljan, pa su u Zagrebellu, na već legendarnoj jami s pijeskom radili Livaković i Čondrić.

- Često se vidim s Livakovićem, sada nešto više nego s Čondrićem, što je logično jer živi u Zagrebu, a Josip je ipak u Puli. Odemo na kavu, popričamo o svemu, kažem na njih gledam kao na vlastitu djecu. I oni su toliko kulturni, uvijek pitaju treba li mi što, raspituju se i za moju suprugu koju od milja zovu 'baka'.

A da Deda Nježić i dalje radi punom parom, i dalje stvara nevjerojatne golmane pokazuje i primjer mladog Karla Žigera (19), zagrebačkog klinca koji je 2017. godine prešao u Chelsea. A podsjetimo, baš je Žiger u juniorskoj Ligi prvaka sjajnim reakcijama s bijele točke zaustavio pohod mladih Dinamovaca na Uefinu ligu mladih. Bez obzira na godine, Deda zna kako se radi, Deda je - avangarda!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka