Obavijesti

Sport

Komentari 8

Derbi će gledati i u Glasgowu: Filip i ja spremni smo za feštu

Derbi će gledati i u Glasgowu: Filip i ja spremni smo za feštu
1

PRIJATELJI Borna Barišić i Filip Benković zajedno će gledati susret Osijeka i Dinama. Borna koji je danas u Glasgow Rangersima je nosio dres oba kluba, a Benković je godinama bio član Modrih

VIDEO

Evo, javim se samo da završi utakmica, moji igraju protiv St. Mirrena, poluvrijeme je 0-0, nikako da zabijemo, rekao je Borna Barišić. Nasreću, 45 minuta poslije Rangers je zabio dva gola, a Borna se javio.

- Znam da je sutra derbi u Osijeku, baš sam pozvao Filipa Benkovića da dođe do mene pa da zajedno gledamo. Čitao sam da je u Zagrebu ludnica, stadion je rasprodan za Trnavu, a moji iz Osijeka mi javljaju da će i tamo stadion biti krcat. Bit će prava fešta, jedva čekam početak - rekao je Barišić.

S obzirom na to da ste igrač Rangersa, a Benković Celtica, imate li problema kad izađete?

- Zasad nismo. Evo, baš smo se počeli učestalije družiti. Prijatelji smo, navijači to moraju razumjeti. 

'Hello I am Gerrard'

Za Osijek je debitirao 12. srpnja 2013. I to baš protiv Dinama.

- Tu utakmicu neću nikad zaboraviti. Nismo mogli do lopte doći, eto, po tome ću je pamtiti. Kako je samo Soudani igrao, nitko mu nije mogao ništa.

Nakon dvije sezone u Osijeku Borna je dobio poziv Dinama. Pripreme je odradio u Moravskim toplicama i bio je jedan od najboljih igrača. No za Dinamo je odigrao samo jednu utakmicu. Pogađate, protiv Osijeka. Bilo je to u srpnju 2015. 

- Završilo je 1-1, Soudani je zabio. Nažalost, to mi je bila jedina utakmica za ‘modre’. Igrao sam 72 minute. 

Kratko je bio u Lokomotivi, pa opet tri sezone u Osijeku. A onda...

- Poslije druge utakmice s Rangersima osobno me nazvao Steven Gerrard i pitao jesam li zainteresiran za dolazak. Meni je to bilo nevjerojatno, ono stigne poziv s nepoznatog broja, a čovjek se predstavi: ‘Hello, my name is Steven Gerrard’, čudesno. Odmah sam mu rekao da mi je uopće čast razgovarati s takvom legendom.

Bjelicu nisam upoznao

U Osijeku je pravu afirmaciju doživio pod Zoranom Zekićem.

- Sjajan trener. Zeka je srušio sve osobne rekorde, sve tradicije, osim jedne. Nije u Gradskom vrtu pobijedio Dinamo. Eto, vjerujem da bi mogao i tu skinuti. Iako, Dinamo je strašno dobra momčad, Bjelica je od njih napravio stroj. Nisam ih nikad vidio u ovakvom izdanju. Postali su ozbiljna momčad, ali isto vrijedi i za Osijek. Ma, bit će prava fešta, Ben i ja smo spremni.

Jeste li upoznali Bjelicu?

- Nisam još imao prilike. On je legenda Osijeka.

Nakon što je potpisao za Dinamo, ljutiti navijači izbrisali su neke grafite i murale posvećene upravo Nenadu Bjelici.

- On je svoju ljubav prema Osijeku pokazao i dokazao milijun puta. I to kad je bilo najpotrebnije. Pa kao da je otišao što ja znam gdje... Došao je u hrvatski klub. Zaslužio je fantastičan doček u Gradskom vrtu. A tko će pobijediti? Ha, ja ću navijati za Osijek, a Benković za Dinamo. Bit će prava fešta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica