Obavijesti

Sport

Komentari 24

Desetkovana Rijeka daje priliku Hajduku u Jadranskom derbiju

Desetkovana Rijeka daje priliku Hajduku u Jadranskom derbiju
1

Na Rujevici se od 15 sati igra 152. Jadranski derbi. Rijeka na Rujevici dočekuje Hajduk koji je u nastavku HNL-a neporažen, a iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje

VIDEO

Jadranski derbi Hajduk dočekuje pun entuzijazma, a Rijeka - puna ozljeda! Najnoviji izostanak: kapetan Gorgon. Taman se oporavio i odigrao sjajnih pola sata u Zaprešiću da bi ga prekjučer napala viroza.

- Situacija je još teža nego u prošlom kolu. Na Hajduk moramo bez devet igrača: Gorgona, Hebera, Čolaka, Tomečaka, Punčeca, Raspopovića, Pavelica, Vuka i Capana. Ali... Nema kukanja, moramo izgurati ovo razdoblje i gotovo. Ne, nisam tražio nova pojačanja. Izgurat ćemo ovako! - govori šef Igor Bišćan koji je kroz tjedan skupljao igrače s posudbi da bi se moglo koliko-toliko normalno trenirati.

Još u Zaprešiću u početnom sastavu bio je 18-godišnji Vuk (pa mu je pukla kost u stopalu i out je do kraja sezone), a na klupi Smolčić (18) i Bušnja (18) koji je zaigrao u finišu utakmice te - tek 16-godišnji Braut!

Na klupi biti društvo koje se 'brije jednom tjedno'. A na tribinama Heber, Čolak i Gorgon koji su ove sezone zabili 21 od ukupno 36 Rijekinih golova u HNL-u. Situacija je takva da bi od 1. minute mogao debitirati i sigurno nedovoljno spremni Robert Murić.

Vjerojatni sastav: Sluga - Kvržić, Escoval, Župarić, Mamić - Pavičić, Lončar -  Murić, Halilović, Acosty - Puljić

Hajduk pun entuzijazma i u punom sastavu

Siniša Oreščanin ima samo 'slatke muke'. Nakon pobjede protiv Osijeka i Lokomotive, Hajduk ide po joše jedan skalp u nastavku sezone.

- Radimo kao i do sada, atmosfera je normalna, regenerirali smo se od prošle utakmice i svaki tjedan radimo na dizanju kvalitete igre. U dobrom smo ritmu i mislim da imamo što pokazati u Rijeci. Ako oni prihvate utakmicu otvorenog garda, bit će to sigurno zanimljiv dvoboj - rekao je trener Hajduka.

Pokazali su 'bili' da u nastavku sezone stvarno namjeravaju u borbu za Europu. Kakav bi to vjetar u leđa bio da u trećoj utakmici zaredom pobijede momčad iz prve četvorke. Lokomotiva je jučer izgubila dva boda protiv Rudeša i mogućim dobrim ishodom Hajduk bi se još više približio početnoj četvorki.

Vjerojatni sastav: Posavec - Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić - Palaversa, Nejašmić, Caktaš - Jradi - Jairo, Tahiraj

No, Rijeka je i u ovakvom sastavu na Rujevici opasna. Još uvijek imaju ulogu favorita, a i oni su u lovu na nove europske utakmice. Utakmica počinje u 15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening